van der Horst

Le Mans: Race 2: ART GP schenkt McLaren opnieuw een zege

ART Grand Prix - McLaren MP4-12C GT3
ART Grand Prix - McLaren MP4-12C GT3
Na het Sébastien Loeb Racing team gisteren ging de zege vandaag opnieuw naar een McLaren MP4-12C, maar nu een exemplaar van het ART GP team. Grégoire Demoustier en Ulric Amado wonnen een race die opnieuw voor een groot deel onder safety-car procedure verreden werd na een crash van de Hexis McLaren van Cazenave. Plaatsen twee en drie gingen beide naar de Porsche’s van het Pro GT by Almeras.
Anthony Beltoise, die gisteren nog race 1 won, verschalkte polesitter Frank Perera en nam de leiding bij de start. Beltoise reed nog steeds aan de leiding toen de safety car de baan op kwam na het ongeluk van de Hexis McLaren van Cazenave. Bij het openen van de pitwindow bevond de safety car zich nog steeds op de baan en Guibbert (Almeras Porsche), Badey (TDS BMW) en Amado (ART GP McLaren) gingen als eerste de pit binnen net op het moment dat de baan vrijgegeven werd. Dit bleek een juiste beslissing, want de drie wagens bevonden zich vooraan nadat iedereen gepit had. Uiteindelijk kon Demoustier in de ART GP McLaren het laken naar zich toe trekken nadat hij de Porsche van Dermont, die het stuur van de bolide had overgenomen, voorbij was gegaan. Perera strandde met de tweede Pro GT by Almeras Porsche op de laagste trede van het podium en verwees zo de in het GT Tour debuterende TDS BMW naar de vierde plaats. Winnaars van de eerste race, Beltoise en Pasquali, moesten zich ditmaal tevreden stellen met een achtste plaats. De race leverde veel blikschade op met als voornaamste slachtoffer de Saintéloc Audi van Jaminet die frontaal de vangrails pakte.

Uitslag race 2 GT Tour Le Mans 2013

01. Demoustier/Amado (ART GP McLaren MP4-12C)
02. Dermont/Guibbert (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3-R)
03. Giauque/Perera (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3-R)
04. Hassid/Badey (TDS Racing BMW Z4)
05. Bottemanne/Santamato (Ruffier Racing Porsche 911 GT3-R)
06. Beaubelique/Ayari (Sofrev-ASP Ferrari 458 Italia)
07. Hallyday/Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra)
08. Pasquali/Beltoise (Sébastien Loeb McLaren MP4-12C)
09. Morel/France (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3-R)
10. Barthez/Moulin Traffort (Sofrev-ASP Ferrari 458 Italia)

Foto: GT Tour/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 28 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons