van der Horst

GT2 in Intercontinental GT Challenge uitgesteld tot 2024

Start 2022 GT2 European Series Spa Race 2
Start 2022 GT2 European Series Spa Race 2
Tijdens de jaarlijkse toespraak van Stéphane Ratel afgelopen zomer in Spa werd bekend gemaakt dat de GT2's, de klasse voorzien voor de Am-piloten, zou toegelaten worden tot de Intercontinental GT Challenge. Dit was voorzien voor volgend seizoen, maar SRO liet weten dat het wordt uitgesteld naar 2024. Al heeft men daar wel de nodige plannen in het achterhoofd wat de finale betreft voor dat jaar.
Maserati MC20 GT2
Maserati MC20 GT2
Wie had gehoopt om in 2023 de Longin's en co te zien rijden tijdens de 24 uren van Spa in hun Audi GT2, gaat helaas minstens nog een jaartje moeten wachten. De organisatie achter Ratel wilde namelijk het komende seizoen de GT2's introduceren, maar met de toevoegingen van Maserati en Mercedes, besloot men toch om een jaartje langer te wachten. Ratel liet optekenen aan Sportscar365 dat er in 2024 meer wagens beschikbaar zullen zijn om ingezet te worden in de Intercontinental GT Challenge.

Wel overweegt hij om de GT2's af te scheiden van de GT3's tijdens de Gulf 12 Hours. Gezien de Driving Force Events bekend maakte om een wedstrijd van zes uur te organiseren de dag voor de grote wedstrijd en dat vanaf volgend jaar. Aangezien die race puur voor Am's bestemd is, zou deze de perfecte optie bieden voor de GT2 wagens in onder te brengen, zodat zondag er een race enkel voor GT3's wordt betwist.

Foto's: Thomas Smets - Maserati



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zondag 18 december 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons