van der Horst

GT4 International Cup: Jean/Sancinena (Alpine) winnen eerste editie

CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
Pierre-Alexandre Jean en Pierre Sancinena hebben in Bahrein met hun CMR Alpine A110 de eerste editie van de GT4 International Cup gewonnen. Nochtans kende het duo geen al te beste start van de meeting, want een lekke band tijdens de kwalificaties en een diskwalificatie tijdens de eerste kwalificatierace gooiden telkens roet in het eten. Uiteindelijk profiteerde het duo van een neutralisatie om hun slechte startpositie goed te maken en aansluiting te vinden met de gedoodverfde winnaars Milan Dontje en Nicolaj Moller-Madsen. De polesitters werden in hun Phoenix Racing Audi R8 LMS nog tweede, na een dubbele zege in de kwalificatieraces, terwijl BMW-rijders Gilles Vannelet en Enzo Guibbert beslag legden op het brons - en de zege in de Pro-Am-klasse.
  • Heinz Performance
Uiteindelijk daagden slechts 21 wagens op voor deze "GT4-special" in het Midden-Oosten. Volgend jaar gaat de FIA GT Nations Cup door in het Italiaanse Vallelunga, al is het absoluut geen zekerheid dat de GT4 International Cup nog onderdeel zal uitmaken van het programma.

--- Uitslag Hoofdrace GT4 International Cup Bahrein 2018 (pdf) ---

Foto: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 2 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Nations Cup.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons