GT4 Sprint Cup Europe: Zege voor Gilles Magnus in race 2

Gilles Magnus - Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4
Gilles Magnus heeft met zijn Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4 op de Hockenheimring de tweede race voor de GT4 Sprint Cup Europe gewonnen. Onze landgenoot nam al vroeg in de race de leiding en controleerde de wedstrijd tot aan de eindmeet. Nico Menzel (Team Macrix by RN Vision STS BMW M4) finishte als tweede, Tim Heinemann (HTP Motorsport Mercedes AMG) pakte de laatste podiumplaats.
  • De Swert Opticiens
Menzel vertrok van op de pole en behield bij de start ook de leiding terwijl Magnus aansloot in het spoor van de BMW. Magnus verhoogde de druk op Menzel en in de vierde ronde nam onze landgenoot de leiding over en bouwde al snel een voorsprong uit van drie seconden op de BMW. Na 22 ronden kwam de SRT-rijder als winnaar over de streep met een voorsprong van meer dan 5 seconden op Menzel. Deze laatste moest zich nog reppen om de Mercedes van Heinemann achter zich te houden. Gabriele Piana (Team Macrix Software by RN Vision STS BMW M4) finishte als vierde voor de winnaar van race 1, Max Koebolt (MDM Motorsport BMW M4 GT4). Bas Schouten (Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG) sloot de race af op de zevende positie.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 14 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.