van der Horst

Barcelona: Emil Frey Lamborghini's controleren race 1

Emil Frey Racing - Lamborghini #163
Emil Frey Racing - Lamborghini #163
Nadat Emil Frey Racing enkele weken geleden een eerste overwinning scoorde in Zandvoort, breide het Zwitserse team vanavond een vervolg aan hun succesverhaal met een dominant optreden in de eerste van in totaal drie wedstrijden voor de GT World Challenge Europe Sprint Cup op het circuit van Barcelona. De zege ging opnieuw naar de Lamborghini #163 van Albert Costa en Giacomo Altoè, die als derde van start ging. De titelstrijd speelde zich af op de rand van de top vijf.
Start race 1 Barcelona
Start race 1 Barcelona
Na de verregende kwalificaties ging de race van start op een quasi opgedroogde piste. De polesittende Emil Frey Lamborgini #14 van Ricardo Feller bleef aan de leiding, terwijl de zusterwagen #163 de derde plaats behield. Bij de pitstops zette de pitcrew orde op zaken om er een 1-2 van te maken, en vervolgens liet Mikael Grenier de duidelijk snellere thuisrijder Albert Costa langszij om in formatie naar de finishvlag te rijden. Raffaele Marciello knabbelde met de AKKA ASP Mercedes #88 nog aan de voorsprong en kreeg zelfs nog een uitgelezen kans met een late safety car, maar de Frey-formatie bleef intact in de laatste ronde onder groen.

Ondanks het feit dat het HRT-duo Engel-Stolz Zandvoort liet schieten voor de 24 uur van de Nürburgring, arriveerden ze in Barcelona met slechts 6.5 punten achterstand op Dries Vanthoor en Charles Weerts. Stolz kwalifceerde de Mercedes #4 als tweede, maar viel terug naar de vierde plek bij de start, terwijl Weerts enkele plekken won en in de eerste wedstrijdhelft rondreed in zesde stelling. Een uitstekende pitstop bracht de Belgische Audi #32 - die donderdag nog zwaar in de muur eindigde en moest vervangen worden - onder de achtervleugel van hun grootste titelrivaal. Vanthoor zette Engel onder druk in het treintje achter de AKKA ASP Mercedes #89 van Benjamin Hites, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plek achter de Mercedes #4. De voorsprong van onze landgenoten slinkt daardoor van 6.5 naar 5 punten.

Frédéric Vervisch werd vandaag achtste met de Attempto Racing Audi #66 die hij deelt met Nicolas Schöll. Louis Machiels deed een goede zaak in de Pro-Am Cup met de overwinning (zestiende algemeen), terwijl puntenleiders Chris Froggatt en Eddie Cheever slechts vierde en laatste werden in de klasse na een excursie in de grindbak. Machiels heeft nog twee races om een achterstand van 21 punten goed te maken.

Foto: GT World Challenge Europe Powered by AWSDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons