van der Horst

Guillaume Dumarey mikt naast NASCAR ook op Belgische Endurance

Max Van Splunteren/Guillaume Dumarey/Maxime Dumarey - PK Carsport
Max Van Splunteren/Guillaume Dumarey/Maxime Dumarey - PK Carsport
Guillaume Dumarey, regerend kampioen in de BMW M235i Racing Cup Belgium, zal dit jaar zijn titel in dat monomerkenkampioenschap niet verdedigen. Zoals Autosport.be begin dit jaar reeds berichtte, zal de West-Vlaming zich in 2017 hoofdzakelijk toeleggen op de NASCAR Whelen Euro Series. In dat kampioenschap betwist hij de Elite 2-klasse in de PK Carsport Chevrolet SS #24, een bolide die hij deelt met regerend Europees NASCAR-kampioen Anthony Kumpen. Daarmee treedt hij in de voetsporen van jongere broer Maxime, die in de klasse de titel won in 2014. Toch blijft het autosportprogramma van Guillaume niet beperkt tot de Europese NASCAR...
PK Carsport - Chevrolet SS NASCAR
PK Carsport - Chevrolet SS NASCAR
"Aantreden met de kampioenenwagen in de BMW 235i Racing Cup Belgium is geen optie meer, want de wagen is eind vorig seizoen reeds verkocht", licht Guillaume Dumarey toe. "Er was heel wat interesse voor de wagen, en ik vond dat het enerzijds tijd was voor wat anders, maar anderzijds wilde ik wel bij PK Carsport blijven. De keuze voor de NASCAR Whelen Euro Series was dan snel gemaakt. Ook de Belcar interesseert me, maar ik zal niet het volledige seizoen kunnen betwisten. Hopelijk sta ik aan de start van de 24 Hours of Zolder, ik zou graag de stunt van tien jaar geleden nog eens over doen." 

GPR Racing - Porsche 997 GT3 Cup
GPR Racing - Porsche 997 GT3 Cup
Exact een decennium geleden wist Guillaume Dumarey de Limburgse klassieker te winnen en dat aan boord van een Porsche 997 GT3 Cup uit de stal van GPR Racing, een bolide die hij deelde met broer Maxime, Marc Goossens en Maxime Soulet. Tot een uur voor het einde van de race lagen de merkgenoten van First Motorsport, de dag voordien uit de pitlane gestart nota bena, nog aan de leiding tot de versnellingsbak van de knalgele Porsche ontplofte. Dumarey & co bedankten, namen de koppositie over en wonnen zo na 795 ronden de 29e editie van de 24 Hours of Zolder.

Algemeen podium 24 Hours of Zolder 2007
Algemeen podium 24 Hours of Zolder 2007
"De 24 Uren van Zolder winnen, dat was echt een heel speciaal gevoel en ik teken er meteen voor om dat resultaat nog eens te behalen. Voorlopig is het evenwel nog afwachten, maar we hebben nog wel wat tijd om het programma rond te krijgen natuurlijk. Naast de 24 Hours of Zolder wil ik me ook wederom richten op de 25 Hours VW Fun Cup die verreden worden op het circuit van Spa-Francorchamps en waarin ik vorig jaar samen met Jean Glorieux, Stefan Talpe en Pol Van Pollaert als tweede eindigde."

Foto's: Georges De Coster & Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 24 maart 2017.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons