van der Horst

Gulf 12H: Black Falcon gaat kwintet Ferrari vooraf - Avelon Formula misnoegd

Team Abu Dhabi by Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Team Abu Dhabi by Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
De Mercedes van Schneider/Bleekemolen/Al Qubaisi was vanochtend primus tijdens de tweede oefensessie. De Team Abu Dhabi by Black Falcon SLS bleek één tiende sneller dan de Kessel Ferrari van Aluko/Kemenater/Piccini, maar bleef wel ruim boven de in koelere omstandigheden gerealiseerde tijd van Avelon Formula gisteren. Die bolide nam vandaag echter niet deel aan de ochtendtraining. De eerste CN was de Wolf van BF Motorsport op een veertiende plaats, terwijl Optimum Motorsport ditmaal in GTX de beide Nova Race Ginetta's vooraf ging.
BF Motorsport - Wolf GB08
BF Motorsport - Wolf GB08
Groot ongenoegen bij Avelon Formula overigens, waar men ontevreden is over de beslissing van de organisatie om de Wolf GB08 36 kilogram extra toe te kennen ten opzichte van gisteren. Naar eigen zeggen heeft men de wagen niet vooraf kunnen laten verifiëren door de technische controle, waardoor men op het laatste ogenblik aanpassingen dient te maken. "Dit is gekkenwerk", licht Ivan Bellarosa toe. "Als men ons dit een hele tijd geleden gezegd had, dan hadden wij op een veilige manier dat extra gewicht kunnen toevoegen. Nu is het allemaal last minute werk en dat is volgens mij niet veilig. Daarenboven zijn mijn teamgenoten niet zo snel hier als ik, dus is het voordeel dat we zouden hebben meteen ook minder."

Op de middag is er nog een laatste vrije training, alvorens deze namiddag het echte werk wordt aangevat met vier kwalificatiesessies van telkens 20 minuten. Elke piloot zal een sessie moeten afwerken en in elke sessie zal maar één rijder aan het werk te zien zijn per wagen, waarbij de vierde sessie is voorbehouden voor CN en GTX-bolides gezien deze met een vierde piloot de race mogen aanvatten.

Volledige uitslag vrije training 2 (PDF)

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 12 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons