van der Horst

​Gulf 12H: Black Falcon met Schneider en Bleekemolen aan de start

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon verschijnt volgend weekend met twee exemplaren van de Mercedes SLS AMG GT3 aan start van de Gulf 12 Hours, verreden op het circuit van Abu Dhabi. De winnaars van de twee laatste edities van de 24 van Dubaï en de meeste recente 24 uren van de Nürburgring willen maar al te graag hun indrukwekkende palmares uitbreiden en het team uit Meuspath komt dan ook met een competitief rijderscorps aan de start. Black Falcon geeft ook aan te zullen racen ter ere van wijlen Sean Edwards en diens recent opgerichte ‘foundation’, de Brit was er dan ook een graag geziene rijder en heeft in grote mate bijgedragen tot de recente successen.
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
De SLS met startnummer #9 zal bestuurd worden door niemand minder dan Bernd Schneider en Jeroen Bleekemolen, bijgestaan door lokale rijder Khaled Al Qubaisi. Schneider en Bleekemolen moeten we nauwelijks nog voorstellen en zijn samen goed voor vijf 24-uren zeges dit seizoen. Ook Al Qubaisi maakte in januari deel uit van de bemanning die de 24 uren van Dubaï won. De #10 wordt bemand door Klaas Hummel, Adam Christodoulou en Andreas Simonsen. Laatstgenoemde haalde onlangs nog de Pro Am titel binnen in de FIA GT Series en is dan ook zeer vertrouwd met de SLS AMG GT3.

Foto's: Black FalconDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 4 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons