van der Horst

Gulf 12H: Ferrari-dames domineren vrije trainingen

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
De Ferrari 488 GT3 van Rahel Frey, Michelle Gatting en Manuela Gostner (Iron Lynx) is met sprekend gemak naar de beste rondetijd gereden in de drie vrije trainingen voor de Gulf 12 Hours. Onze landgenoot Dries Vanthoor (Audi R8 LMS - Attempto Racing) was helemaal vooraan te vinden in de tweede sessie, maar zijn tijd was niet goed genoeg om de Zwitserse Ferrari te bedreigen.
  • STX Motorhomes
De dertig deelnemers aan de negende editie van de Gulf 12 Hours kregen vanmorgen 2,5 uur om zich voor te bereiden op de kwalificatiesessie en de wedstrijd. Die drie vrije trainingen van vijftig minuten verliepen relatief rustig, met één rodevlagsituatie in elke sessie. De Audi R8 LMS van Attempto Racing bestuurd door het trio Nick Foster-Mattia Drudi-Murod Sultanov was de enige die met lichte schade een einde zag komen aan zijn voorbereiding.

HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
De beste tijd werd meteen gerealiseerd tijdens het eerste luik van de oefensessie, bij koelere temperaturen, door de Ferrari 488 GT3 van het enige vrouwelijke trio aan de start in Abu Dhabi. De chrono van de Iron Lynx ladies was evenwel een halve tel trager dan de toptijd van gisteravond. In het tweede luik reed onze landgenoot Dries Vanthoor samen met Christopher Mies en Rinat Salikhov naar de eerste plek, iets minder dan een tiende trager dan de HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 (Baumann-Götz-Al Faisal) die het laatste oefengalop met de beste prestatie besloot - weliswaar 3 tiende trager dan de toptijd van eerder op de dag. Die drie auto's komen - in het geval van de Ferrari werd die beslissing pas na de avondtraining genomen - uit in de Pro-klasse.

Glenn van Parijs was in zijn Porsche 911 GT3 Cup van MRS Racing sneller dan zijn concurrent, al bleef het verschil met het exemplaar van GDL Racing beperkt tot één tiende van een seconde.

De driedelige kwalificatiesessie vindt plaats vanaf 17 uur plaatselijke tijd (14 uur in België).

--- Uitslag Vrije Training 1 Gulf 12 Hours 2019 (pdf) ---
--- Uitslag Vrije Training 2 Gulf 12 Hours 2019 (pdf) ---
--- Uitslag Vrije Training 3 Gulf 12 Hours 2019 (pdf) ---

Foto's Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op vrijdag 13 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons