van der Horst

Gulf 12H: Lamborghini vooraan in nachtsessie

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán GT3 EVO
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán GT3 EVO
De Lamborghini Huracan GT3 van Barwell Motorsport heeft de snelste tijd neergezet tijdens de nachttraining voor de Gulf 12 Hours 2019. Op het circuit van Abu Dhabi waren Adrian Amstutz, Miguel Ramos, Jordan Witt en Patrick Kujala te snel voor de concurrentie. Valentino Rossi en zijn teamgenoten werden sterk derde in hun Ferrari 488 GT3 van Kessel Racing, achter de Audi R8 LMS van onder meer Dries Vanthoor (Attempto Racing).
De eerste sessie over drie uur, zo goed als volledig betwist in het donker, werd tweemaal stilgelegd: eerst klapte de Griek Kriton Lendoudis met zijn Ferrari 488 GT3 van AF Corse in de vangrail, terwijl de rode vlag nog een tweede keer werd bovengehaald voor een technisch probleem aan de Aston Martin GT4 van Optimum Motorsport (het team van Bas Leinders). De Ferrari van het Italiaanse team kon zijn weg enkele uren later opnieuw voortzetten.

Glenn van Parijs, onze andere landgenoot aan de start, realiseerde met zijn Porsche 911 GT3 Cup de snelste tijd in de GT Cup 2-klasse, mijlenver voor zijn enige andere concurrent.

De actie begint morgen al om 9.15u plaatselijke tijd (drie uur vroeger in België), met een eerste van drie vrije trainingen. Die oefensessies kennen hun einde op het middaguur. Later op de dag is er vanaf 17 uur de driedelige kwalificatiesessie, waar het gemiddelde van de drie rondetijden de plek op de startgrid bepaalt.

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op donderdag 12 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons