van der Horst

Gulf 12H: Mercedes bevestigt favorietenrol in kwalificatie

Mercedes-AMG Team GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG Team GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3
Mercedes boven alles tijdens de kwalificaties van de Gulf 12 Hours, slotmanche van de IGTC (Intercontinental GT Challenge). De polepositie was voor de AMG GT3 van Maro Engel, Maxi Götz en Lucas Auer (GruppeM Racing), voor hun teamgenoten Jules Gounon, Raffaele Marciello en Daniel Juncadella. Gilles Magnus (Audi Saintéloc) kwam een halve seconde tekort en start zevende.
Mercedes is de nieuwe constructeurskampioen in de IGTC, het officieuze wereldkampioenschap van SRO. De Gulf 12 Hours wordt mogelijk de kers op de taart: met beide AMG-GT3 van GruppeM Racing op de eerste startrij heeft de Duitse constructeur alvast de perfecte start genomen.

Audi Sport Team Tresor - Audi R8 LMS GT3 Evo 2
Audi Sport Team Tresor - Audi R8 LMS GT3 Evo 2
Audi en Ferrari zijn de tegenstanders op het Yas Marina-circuit. Attempto Racing is de beste vertegenwoordiger van de R8. Mattia Drudi, Dennis Marschall en Kelvin van der Linde starten morgen als derde en krijgen Ferrari-rijders Antonio Fuoco, James Calado en Alessandro Pierguidi naast zich op de grid. Vooral Fuoco, die de beste tijd realiseerde in zijn sessie, kon bijzonder veel snelheid aan de dag leggen.
 
Potentieel bij Gilles Magnus
Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS evo II GT3
Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS evo II GT3
Achter de tweede Ferrari en de derde Mercedes deden Gilles Magnus, Lucas Légeret en Simon Gachet (Audi R8 LMS - Saintéloc Racing) beter dan hun teamgenoten bij het Franse team. Slechts een achtste plaats dus voor fabrieksrijders Christopher Haase, Patric Niederhauser en Erwan Bastard. Tom Boonen (Porsche Saalocin Racing) start morgen als zesde in GT3-Am, twee plaatsen voor de Ferrari van onder meer Laurent de Meeus.

Inception Racing - McLaren 720s GT3
Inception Racing - McLaren 720s GT3
In de verschillende categorieën waren de poleposities voor Ben Barnicoat-Ollie Millroy-Brendan Iribe (Inception McLaren, Pro-Am), Mikael Grenier-Ian Loggie-Morgan Tillbrook (RAM Racing Mercedes, Am) en tot slot Alex Fontana-Ashish Patel-Ivan Jacoma (Porsche 992, GTC).

De Gulf 12 Hours start morgen om 7 uur Belgische tijd en is gratis en live te volgen via het Youtube-kanaal van de organisatie.

--- Uitslag Gulf 12 Hours 2022 - Kwalificaties ---

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 10 december 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons