van der Horst

Gunther Van den Hove: "BMW M235i is eerste stap in groter plan"

Gunther Van den Hove - Maxim Van den Hove
Gunther Van den Hove - Maxim Van den Hove
Vorige maand berichtte Autosport.be over de plannen van Heli Racing om deel te nemen aan de 24 Hours of Zolder 2019. Het Oost-Vlaamse team doet dat echter niet met een BMW 1 zoals de voorbije jaren, maar schafte een BMW M235i Racing Cup aan. In een gesprek met Autosport.be geeft teameigenaar Gunther Van den Hove echter een inkijk in de redenen achter de aankoop van de wagen. En dat verhaal blijkt mooier dan puur een zoektocht betere rondetijden.
Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
"De BMW M235i Racing Cup die we bij VR Racing by Qvick Motors kochten kan je voor ons team gerust als een kleine stap in het onbekende beschouwen", erkent Van den Hove. "We hebben dan wel al jaren ervaring met BMW, de M235i Racing Cup is qua opbouw helemaal anders dan onze BMW 1 Diesel. De wagen heeft wel veel potentieel. Enerzijds is hij enorm betrouwbaar, dat is de voorbije jaren in Zolder bij de 24 uur meermaals gebleken, anderzijds is er ook nog veel ruimte voor verbetering. Zoals genoegzaam bekend is de wagen relatief zwaar en leunt hij tevens aan bij de straatversie van de bolide. Dat was ook het initiële opzet van BMW toen er nog in cup-configuratie werd geracet."

Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
Heli Racing - BMW M235i Racing Cup
"Nu de Belcar-reglementen echter meer vrijheden geven, zet dat voor ons de deur open om de wagen wat door te ontwikkelen. Het gewicht verlagen is daarbij een evidentie, maar niet iets wat we al voor de 24 Hours of Zolder 2019 zullen doen. We houden het echter in het achterhoofd... Wat ook leuk is, is dat mijn zoon Maxim het avontuur van bij het begin kan mee beleven. Hoewel hij nog te jong is om in België te mogen trainen op circuit, laat staan rijden op de openbare weg, viel mij de afgelopen maanden op hoe goed hij van alles op de hoogte is."

24H Zolder: Het verder verloop van de wedstrijd
"Hij is bezeten door hoe het raceteam werkt en is gebrand om op zijn 16e competitie te rijden op circuit. Voorlopig moet hij het nog bij karten houden, maar je merkt aan alles dat hij een stapje hoger wil zetten. Zo rijdt hij op zijn eentje de wagen van de box de trailer in op weg naar het circuit... ongelooflijk! (lacht). Op zijn elfde reed hij al zelf met de wagen op circuit! Nota bene in dezelfde bolide als degene waarmee ik in 2014 mijn eerste 24 Hours of Zolder reed - en op het podium eindigde."

"De racemicrobe lijkt dus ook hem gebeten te hebben en dat vind ik best. We racen toch allemaal in de eerste plaats om ons te amuseren en ik kijk er dan ook echt naar uit om samen met hem eens een wedstrijd te kunnen betwisten. Zoals gezegd hij is er nog wat te jong voor, maar track days... dat gaat al goed! Zo zijn we eerder deze maand nog in het buitenland gaan rijden, waar de regels minder strikt zijn. Daar sneed hij met een grote glimlach en als een volleerd racer de bochten aan! Als vader geniet je dan vanzelf mee en stiekem tel ik af naar de eerste race die ik samen met hem kan rijden. Op de langere termijn wil ik graag met hem ook de 24 Hours of Zolder rijden. Maar first things first, de 24 Hours of Zolder 2019 met onze nieuwe BMW M235i Racing Cup!"

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters Heli RacingDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 7 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons