van der Horst

Guy Verheyen met Chris Mattheus in Porsche 911 GT3 Cup

Speedlover - Porsche 991
Speedlover - Porsche 991
Guy Verheyen staat ook dit jaar aan de start van het Belcar Endurance Championship. De ervaren Limburger opteert net als afgelopen jaar voor een Porsche 911 GT3 Cup uit de stal van Speedlover Racing. Eerder raakte reeds bekend dat Verheyen voor de 24 Hours of Zolder team zal vormen met Freddy Loix, nadat de Tongenaar eind vorig jaar besloot om te stoppen met de actieve rallysport. Naast Loix bij de 24 Hours, zal Verheyen het volledige Belcar-kampioenschap afwerken met Chris Mattheus.
Chris Mattheus
Chris Mattheus
"Chris en ik zijn geen onbekenden voor elkaar", licht Guy Verheyen toe. "We willen dit jaar in het Belcar Endurance Championship echt hoog scoren en daarvoor was ik op zoek naar iemand die enerzijds ervaring had met de Porsche 991 en anderzijds over voldoende snelheid beschikt. Chris is zo iemand, hij kan het materiaal sparen wanneer nodig, maar weet ook hoe aan te vallen met een dergelijke bolide. Hij is iemand die het hoofd koel houdt en dat is exact wat we nodig hebben."

Guy Verheyen
Guy Verheyen
"De Belcar lijkt dit jaar zo competitief te worden, dat je jezelf eigenlijk geen fout kan veroorloven wil je meedingen voor de titel", gaat Verheyen verder. "Ik denk dat we met Chris Mattheus iemand aan boord hebben die onze filosofie perfect begrijpt en waarmee we vol vertrouwen naar de eerste wedstrijd kunnen afzakken. De keuze om opnieuw met het Speedlover team van André Van Hoof samen te werken sluit overigens aan bij die gedachte. André is iemand die enorm veel energie in de preparatie van zijn wagens steekt waardoor wij als rijder met een gerust gemoed de races kunnen aansnijden. Het belang daarvan wordt vaak onderschat, met een fris hoofd aan de start kunnen staan. We willen echt dat alle elementen voor een goed resultaat aanwezig zijn; nu nog hopen dat de puzzelstukjes in elkaar zullen passen..."

Foto's: Martijn Wouters & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 31 maart 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons