van der Horst

Guy Verheyen: "Wolf GB08 Tornado is gewoon geweldig"

Circuit Zolder, donderdag 7 juni 2018 – Internationale testdag
Zoals Autosport.be eerder dit jaar reeds meldde, ruilen Guy Verheyen en Chris Mattheus bij de 24 Hours of Zolder hun vertrouwde Speedlover Porsche 991 in voor een Wolf GB08 Tornado uit de stal van het Zwitserse T2 Racing. Wageneigenaar Pieder Decurtins vervoegt de Belgische tandem, met naar alle waarschijnlijkheid nog twee andere snelle rijders als speerpunten in de jacht op een algemene zege in de Zolderse klassieker. Het trio kon afgelopen donderdag de wagen voor het eerst aan de tand voelen te Circuit Zolder en Autosport.be sprak na afloop met Guy Verheyen. Een eerste indruk...
  • Skylimit Events
T2 Racing Team - Wolf GB08 Tornado
T2 Racing Team - Wolf GB08 Tornado
"Wauw", lacht Guy Verheyen. "Ik ben zo blij dat we geopteerd hebben voor de Wolf GB08 Tornado van Pieder. Dit is volgens mij onze best kanse op de algemene zege in de 24 Hours of Zolder en dat is precies waar we op mikken. Ik heb 18 rondjes kunnen afwerken in Zolder en zonder te pushen zat ik al aan 1:35's. De downforce van deze wagen is echt fenomenaal en het baangevoel geweldig. We hadden wel wat problemen met de remmen en ook mijn zitpositie was niet ideaal, maar die zaken worden aangepakt; daarvoor test je nu eenmaal."

Circuit Zolder, donderdag 7 juni 2018 – Internationale testdag
"Het werd ook snel duidelijk dat ik op fysiek vlak nog een tandje zal moeten bijsteken, dus we gaan in samenspraak met mijn begeleiders het trainingsprogramma bijsturen. Daarnaast plannen we nog een aantal andere testen om de wagen verder onder de knie te krijgen en vertrouwen te tanken richting de start van de 24 Hours of Zolder. De Wolf GB08 Tornado is één van de snelste wagens, zo niet de rapste, die momenteel beschikbaar is en bijgevolg wind ik er geen doekjes om: we gaan voor te winnen!"

Lees ook: GHK Racing met Porsche en Wolf Tornado! (+ Foto's)

Foto's: Ronald Janssens  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons