van der Horst

Haas ook volgend seizoen met Magnussen en Grosjean

Romain Grosjean - Haas
Romain Grosjean - Haas
Ook voor 2019 houdt het Haas F1 Team vast aan zijn vertrouwde rijders-duo Kevin Magnussen en Romain Grosjean. Dat maakte de Amerikaanse renstal deze ochtend bekend. Grosjean behoort sinds het debuut van Haas in de F1 in 2016 tot het team, terwijl Magnussen een jaar geleden zich bijvoegde. "Van sinds het prille begin hadden we twee ervaren rijders nodig om de ontwikkeling van onze wagen en ons team te bespoedigen", aldus teambaas Günther Steiner in een persbericht. "En we hebben twee heel goede en ervaren rijders in Romain Grosjean en Kevin Magnussen. We zijn er drastisch op vooruit gegaan sinds vorig jaar dus beide rijders behouden was een vrij gemakkelijke beslissing."
  • Heinz Performance
Kevin Magnussen - Haas
Kevin Magnussen - Haas
Momenteel staat Haas - nu in hun derde jaar in de koningsklasse van de autosport - op een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap met 76 punten, slechts 15 tellen achter op plaats vier geklasseerde Renault én 18 punten voor op eerste achtervolger McLaren. Haas werd de afgelopen twee seizoenen telkens achtste. De renstal hoopt om de kaap van 100 punten te bereiken dit seizoen. "Beide rijders pushen elkaar om nog beter te doen, en hun collectieve feedback laat ons ook toe om beter te doen", zei Steiner. "Het is geen toeval dat, in hun tweede jaar als teamgenoten, het Haas F1 Team zijn beste jaar meemaakt. Met het behouden van Romain en Kevin mikken we op nog beter volgend jaar"

Met de bekendmaking van de Haas-rijders moeten nog drie teams hun line-up voor 2019 officieel aanduiden. Men verwacht dat Sergio Perez en Lance Stroll bij Racing Point Force India gepresenteerd gaan worden als rijders voor volgend seizoen. En Daniil Kvyat zou - als men de geruchten mag geloven - bij Scuderia Toro Rosso aan de bak gaan. Bij het team van Frank Williams zijn beide zitjes ook nog niet ingevuld.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 28 september 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons