van der Horst

Hamilton test positief op COVID-19 en mist GP Sakhir

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton heeft positief getest op COVID-19. Dat maakte de FIA bekend. Daardoor blijft de Brit aan de kant bij de volgende Grote Prijs, deze week in Bahrein op de buitenste lus van de piste in Sakhir. De besmetting van Hamilton kwam aan het licht tijdens een van de verplichte PCR-testen in de aanloop naar de GP dit weekend. Mercedes zal spoedig de vervanger van Hamilton aanduiden, in principe een van de officiële reserverijders: Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez. Vandoorne is deze week nog actief in Valencia, bij de collectieve Formule E-testen, maar toen de West-Vlaming in 2016 debuteerde in de F1, was dat eveneens last-minute en... .. in Bahrein.
  • Powercars
Mercedes laat weten dat Hamilton de voorbije week tot driemaal toe een negatieve test aflegde, waaronder nog op zondag, in de marge van de Grote Prijs van Bahrein. "Hij werd maandagochtend evenwel wakker met milde symptomen en kreeg op dat ogenblik ook te horen dat een van de mensen waarmee hij contact had voor de aankomst in Bahrein positief testte. Lewis werd daarop opnieuw getest, met een positief resultaat - wat tevens bevestigd werd in een hertest."

De postieve test van Hamilton heeft uiteraard geen invoed op de strijd voor de wereldtitel, gezien de Brit reeds zeker is van de kroon. De Mercedes-rijder is de derde F1-rijder die dit seizoen positief test op corona, na Racing Point-rijders Sergio Perez (Groot-Brittannië) en Lance Stroll (Duitsland). Ook over de aanwezigheid van Hamilton bij de seizoensfinale in Abu Dhabi, later deze maand, bestaat vanzelfsprekend nog geen duidelijkheid.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 1 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Sakhir.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons