van der Horst

Hamofa Motorsport blijft in 2023 trouw aan BMW

Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport treedt in 2023 met twee wagens aan in het Belcar Endurance Championship. Enerzijds is er de BMW M2 CS, die de familie Verhoeven vorig jaar twee podiumplaatsen opleverde. Anderzijds komt het Limburgse team uit in het GT4-veld, maar niet met de gekende McLaren 720S GT4. Hamofa Motorsport kon namelijk ultiem nog de hand leggen op een exemplaar van de nieuwe BMW M4 GT4.
  • Dreamdrive
Hamofa Motorsport - BMW M2 CS
Hamofa Motorsport - BMW M2 CS
De BMW M2 CS krijgt het startnummer 18 en komt in handen van Mark Verhoeven en Brent Verheyen, al stapt die laatste voor de 24 Hours of Zolder zoals geweten in bij AR Performance op de ex-WTCC BMW. Op de zusterwagen met nummer 19 delen de broers Kris en Rob Verhoeven de rijtaken. "We zijn en blijven BMW fans en dus hebben we een tijdje terug al een bestelling geplaatst voor een BMW M4 GT4", vertelt Rob Verhoeven aan Autosport.be."Er is niet zo gek veel verschil met de McLaren GT4 en eigenlijk wilden we hoofdzakelijk strijden om de klassezege. Dat was een van de hoofdredenen om vorig jaar te opteren voor de BMW M2 in plaats van de McLaren GT4. Het Belcar-avontuur vorig jaar met de BMW M2 beviel ons enorm en we hopen ons dit jaar ook te amuseren met de BMW GT4, al zal er veel op ons af komen. Nu goed, ik klaag absoluut niet. De wagen ziet er geweldig uit en we hebben er allemaal zin in!"

Kris Verhoeven - Rob Verhoeven
Kris Verhoeven - Rob Verhoeven
"We stonden eigenlijk al een tijdje op de wachtlijst voor een BMW M4, maar het orderboekje bij BMW Motorsport was behoorlijk gevuld. Plots kregen we eind april een telefoon uit Duitsland met de vraag of we ons exemplaar vroeger wilden geleverd zien, na een annulatie van een order van iemand anders. Lang hebben we niet moeten twijfelen... helemaal niet eigenlijk (lacht). Die beslissing impliceerde wel dat we het roer volledig hebben moeten omgooien. Kris en ik delen het stuur van de GT4 en Mark zal met Brent Verheyen de M2 bemannen, waarbij we de 24 Hours of Zolder allen het kuipje van de GT4 zullen delen. Ik kijk echt uit naar de start van het seizoen, met een GTB-klasse waarin we bovendien zullen moeten trappen om een podiumplaats te veroveren. We starten om te winnen en we mikken op hardbevochten ereplaatsen!"

Foto's: Hamofa Motorsport, Marnik Mouchaers & Martijn Wouter



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 7 mei 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons