van der Horst

Brent Verheyen haalt doek van programma 2023 (+ Video)

Brent Verheyen - Pieder Decurtins - Guy Verheyen
Brent Verheyen - Pieder Decurtins - Guy Verheyen
Brent Verheyen heeft op zaterdagavond, samen met teammakker Pieder Decurtins, het doek gehaald van zijn programma voor het seizoen 2023. Er waren geen grote verrassingen, met de Le Mans Cup die zoals Autosport.be eerder al aankondigde de hoofdmoot vormt. Daarnaast betwist hij ook de 24 Hours of Zolder met de ex-WTCC BMW van AR Performance, die we vorig jaar nog aan het werk zagen in de Belcar Skylimit Sprint Cup. Ron Vaessen werkt samen met René De Coninck het volledige Belcar Endurance Championship af met die bolide, die zaterdagvoormiddag nog een opvallende bestickering kreeg.
Rofix Racing by AR Performance - BMW E90 WTCC M3
Rofix Racing by AR Performance - BMW E90 WTCC M3
Eén duidelijk hoefddoel dit jaar voor Brent Verheyen: de Michelin Le Mans Cup, als voorbode van een gewenste opstap richting LMP2 en uiteindelijk de 24 Heures du Mans. "Ik focus mij dit jaar op de Le Mans Cup, met de Duqueine D08 LMP3. Ik zal samen met T2 Racing- teameigenaar Pieder Decurtins het volledige seizoen afwerken en het is ook Haegeli by T2 Racing dat de wagen zal runnen. Ik opteer er bewust voor om geen ander programma af te werken, met uitzondering van de 24 Hours of Zolder met de Rofix Racing by AR Performance BMW, waarbij mogelijk ook mijn vader opnieuw instapt. Mijn raceplannen combineer ik met mijn studies aan de PXL Hogeschool, waarbij ik mij gesteund voel door de docenten en de mogelijkheid om mijn leertraject te plannen in functie van de races waaraan ik deelneem. Zeker de examenmaand juni zal een stevige kluif worden, maar ik hou wel van een uitdaging (lacht)."

Brent Verheyen - Pieder Decurtins
Brent Verheyen - Pieder Decurtins
"Ik weet niet goed wat te verwachten dit seizoen, maar ik heb al getest met de LMP3 en de wagen lag mij wel. De rondetijden waren goed en het verschil met de Norma M20 FC, waarmee ik in't het verleden o.a. Belcar reed, is niet echt groot. Qua power is de wagen bovendien ook wel te vergelijken met de Belcar-Lamborghini van TotaalPlan Racing van vorig jaar. Pieder is ondertussen ook een vriend dus ook op dat vlak verwacht ik geen verrassingen. Wel nieuw zijn uiteraard het kampioenschap en de verschillende Europese circuits. Mijn vader en mijn management hebben een meerjarenprogramma uitgedokterd en de intentie is dit jaar dan ook om zoveel mogelijk te leren, zonder echt zwaar op bepaalde resultaten te focussen. Ik zie de Le Mans Cup ook vooral als een tussenstap naar mijn uiteindelijke doel, het FIA WEC en de 24 Uur van Le Mans. Daarvoor moet ik echter overstappen naar LMP2 en dat type wagen vormt voor mij bijgevolg een logische volgende stap. Alles echter op zijn tijd en ik wil mij dit jaar zo goed mogelijk in de kijker rijden; zowel naar mijn partners Narviflex, Rofix, Quick, Woutim, Induzz3 en Hamofa toe als naar de topteams uit het wereldje."

Later deze maand, op 18 april, staan op het circuit van Barcelona de collectieve testen gepland voor de Le Mans Cup. Enkele dagen later volgt dan de seizoensopener op datzelfde circuit. Wie Brent Verheyen in eigen land aan het werk wil zien in de LMP3-bolide, kan op 23 september naar Spa-Francorchamps trekken voor de enige Belgische manche van het kampioenschap. Dat zelfde weekend zien we overigens ook Tom Van Rompuy in actie, in de LMP2-klasse van de European Le Mans Series. De volledige Le Mans Cup-kalender kan u hier terugvinden.
 


Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op zondag 2 april 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons