van der Horst

Hamofa Motorsport viseert krachtigere motor voor 24 Hours of Zolder

Hamofa Motorsport - BMW i8 GTR
Hamofa Motorsport - BMW i8 GTR
Vorige week haalde Hamofa Motorsport het doek van de nagelnieuw BMW i8 GTR-silhouette, een unieke wagen waarvan er (tot dusver?) slechts één exemplaar bestaat. De looks van de racebolide met hybridelook vielen meteen in de smaak bij heel wat toeschouwers, maar ook onder de carrosserie gaat er heel wat schuil. De wagen is voorzien van, hoe kan het ook anders, een BMW V8 motorblok van een slordige 500pk - zonder hybridesysteem zoals bij de "reguliere" BMW i8. Hamofa Motorsport koestert echter reeds upgradeplannen en die zouden niet eens zo lang op zich mogen laten wachten.
Kris Verhoeven - Rob Verhoeven
Kris Verhoeven - Rob Verhoeven
"De reacties die we kregen waren simpelweg overweldigend", vertelt Rob Verhoeven met een big smile aan Autosport.be. "We hadden vooraf nooit verwacht dat deze wagen zoveel zou losweken, mijn GSM staat niet stil. Ook van binnen ons bedrijf zijn de reacties zeer lovend, het moet voor die jongens ook zeer leuk zijn om de wagen waarvan ze de ontwikkeling van dichtbij hebben meegemaakt effectief te zien rijden op circuit."

Lees ook het achtergrondartikel: Rob Verhoeven legt uit hoe de Hamofa BMW i8 GTR tot stand kwam

Hamofa Racing BMW i8 GTR
Hamofa Racing BMW i8 GTR
"De motorisatie bepaalde voor een groot stuk de look, want we zijn vertrokken van een BMW V8 die achteraan de wagen werd ingepast, dus dan kom je snel uit bij de BMW i8", verduidelijkt de sympathieke Limburger. "Het blok zelf produceert nu een 540-tal pk, maar we hebben ondertussen reeds een nieuwe krachtbron besteld in de Verenigde Staten en die zou ons tot boven de grens van de 600 pk moeten brengen. De V8 is eigenlijk hetzelfde blok als datgene wat we nu reeds gebruiken, maar iets meer getuned en voorzien van specifieke onderdelen gemaakt voor de racerij. Het blok is momenteel onderweg naar ons land en zal in de wagen worden gebouwd in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder. Hopelijk lukt het ons op tijd en kunnen we nog proefdraaien op een testdag voor de 24 Hours of Zolder."

Foto's: Ronald Janssens & Martijn Wouters  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons