van der Horst

Hankook 24H Portimao: Pole voor Herbert Motorsport met Porsche 911 GT3 R

Herbert Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herbert Motorsport - Porsche 911 GT3 R
De Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R (#93, Edward Lewis Brauner / Stefan Aust / Klaus Rader / Klaus Bachler / Hans Wehrmann) is dit weekeinde in Portugal de vijfde verschillende pole-sitter in de 24H SERIES powered by Hankook 2019 na een spannend slotoffensief in de kwalificatie.
Klaus Bachler reed op het 4.652 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve in de slotminuut van de kwalificatie in 1:44,440 minuten de snelste tijd en behaalde daarmee de algehele GT-pole-position voor de Hankook 24H PORTIMAO, op 0,308 seconden gevolgd door de Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli). Met dit resultaat is de Herberth Motorsport-Porsche ook de derde auto uit de A6-Am-klasse bij de vijf evenementen tot dusver dit seizoen die de algehele pole-position behaalt.

“Een goed gevoel”, zei Bachler lachend tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. “Het team heeft het uitstekend gedaan bij de voorbereiding van de auto. De baan koelde duidelijk af en tegen het eind waren de omstandigheden veel constanter. Dat hielp natuurlijk. We hebben voor morgen een goed plan en mijn teamgenoten hebben het tot nu toe dit weekeinde heel goed gedaan, dus we zijn optimistisch.”

Als leider in de tussenstand start Bohemia Energy racing with Scuderia Praha voor de tweeede keer dit seizoen vanaf de eerste rij en is tevens het snelste team in de klasse A6-Pro.

Ook de GPX Racing-Porsche 911 GT3 R (#24, Nicky Pastorelli / Jordan Grogor / Alexandre Cougnaud / Jean-Pierre Valentini) streed in de slotfase nog mee om de pole-position en vertrekt als derde, net voor de Toksport WRT-Mercedes-AMG GT3 (#15, Hendrik Still / Joachim Bölting / Wolfgang Triller / Peter Terting / Nikolaj Rogivue).

Pas tien minuten voor het einde van de 45 minuten durende kwalificatie kwam ook de tweede van de in totaal drie ingeschreven Herberth Motorsport-Porsches (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer) in actie en veroverde nog de vijfde plaats algemeen, waarmee het team de klasse A6-Pro completeert.

Als derde in de klasse A6-Am start de CP Racing-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis) als zevende algemeen.

Dit weekeinde beleeft de gloednieuwe Mercedes-AMG GT3 zijn eerste race voorafgaande aan de homologatie voor 2020. Als enige auto in de klasse SP4 start de nieuwkomer (#500, Hubert Haupt / Maximilian Buhk / Kenneth Heyer / Charles Putman / Rik Breukers) de Hankook 24H PORTIMAO vanaf de tiende plaats.

De Cor Euser Racing-MARC II V8 (#717, Cor Euser / Jim Briody / Einar Thorsen / Ricky Coomber) eindigde bovenaan na een intense strijd om de pole in de SPX-klasse met de QSR Racingschool-Mercedes-AMG GT4 (#454, Jimmy de Breucker / Johnny de Breucker/ Lance Bergstein / Dominique Bastien / Thomas Jäger) en de Leipert Motorsport-Mercedes-AMG GT4 (#710, Harald Schlotter / Marcus Påverud / Ilmari Korpivaara / Yury Wagner / Dominik Baumann), allemaal binnen een seconde.

Porsche Lorient Racing - Porsche 991 Cup
Porsche Lorient Racing - Porsche 991 Cup
De leider in de Europese tussenstand van de 991-klasse Porsche Lorient Racing (#911, Jean-François Demorge / Gilles Blasco / Lionel Amrouche / Gavin Pickering / Frédéric Ancel) begon het weekeinde goed met de pole-position in de klasse, gevolgd door de MRS GT-Racing-Porsche 991-II Cup (#980, Alex Autumn / Nicola Michelon / Dorian Mansilla / Hendrik Von Dannwitz) en de DUWO Racing-Porsche 991-II Cup (#909, Andrey Mukovoz / Sergey Peregudov / Stanislav Sidoruk)

In dek klasse GT4 behaalde het regerend kampioensteam in de 24H ZCE SERIES Hofor Racing by Bonk Motorsport met de BMW M4 GT4 (#50, Martin Kroll / Thomas Jäger / Michael Fischer / Michael Schrey / Alexander Prinz) in Portimão voor de tweede keer dit seizoen de pole-position, voor de PROsport Performance Aston Martin Vantage AMR GT4 (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Akhil Rabindra / Mike-David Ortmann), het regerend 24H GT SERIES-kampioensteam. Voor eigen publiek in Portugal start de Parkalgar Racing Team-Mercedes-AMG GT4 (#412, Paulo Pinheiro / Jose Monroy / Malcolm Sandford / Joaquim Penteado) als derde in de klasse.

Bij de Hankook 24H PORTIMAO van dit weekeinde zijn er voor het eerst dit seizoen zowel voor de 24H SERIES Europe als voor de 24H SERIES Continents punten te verdienen.

De Hankook 24H PORTIMAO starten zaterdag om 12.00 uur lokale tijd en gaan zonder onderbreking in de nacht door tot 12.00 uur lokale tijd op zondag. Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Lees ook: Hankook 24H Portimao: Sam Dejonghe zet AC Motorsport op de TCE-pole.​

24H Series Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 6 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimão.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons