van der Horst

Hankook 24H Portimao: Sam Dejonghe zet AC Motorsport op de TCE-pole.

Audi RS3 TCR AC Motorsport & QSR Mercedes AMG GT4
Audi RS3 TCR AC Motorsport & QSR Mercedes AMG GT4
De AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stephane Perrin / Mathieu Detry / James Kaye / Sam Dejonghe) heeft in een spannende kwalificatie voor het eerst dit seizoen de TCE-pole-position in de 24H SERIES powered by Hankook veroverd.
  • Hamofa Performance
Sam Dejonghe reed op het 4,652 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve een tijd van 1:55,283 minuten, zo’n 0,3 seconden sneller dan Yannick Mettler in de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Stefan Tanner / Ralf Henggeler / Marlon Menden / Yannick Mettler / Jérôme Ogay). Het Belgische team streeft naar de derde podiumplaats van het seuzoen in de TCR-klasse en de eerste TCE-overwinning.
 
“De eerste stint was in orde, maar ik schrok een beetje toen ik zag dat ik bijna vier tienden te langzaam was”, zei Sam Dejonghe tehen Diana Binks van Radiolemans.com. “De baan veranderde echter behoorlijk en tegen het eind werden de omstandigheden beter, dus het kwam allemaal toch nog goed. Het is mooi om de Audi op pole te kunnen zetten.”
 
Als leider in de TCE-stand start Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing vanaf de tweede plaats. Voorafgaand aan de Hankook 24H PORTIMAO van dit weekeinde behaalde het Zwitserse team drie TCR-overwinningen in Dubai, Mugello en Brno.
 
Met de TOPCAR sport by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR DSG (#131, Ronny Jost / Julien Apotheloz / Kari-Pekka Laaksonen / Antti Buri) en de Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Luc Breukers / Klaus Kresnik / Nuno Corvo / Henry Littig) starten er twee CUPRA’s vanaf de tweede rij. Het laatstgenoemde team startte bij de twee meest recente races in Spa-Francorchamps en Brno vanaf de pole-position en streeft ernaar om het succes mert de TCE-divisiewinst bij de Hankook 12H SPA van dit jaar te herhalen.
 
De Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW M240i Racing Cup (#869, Martin Kroll / Nicole Holzer / Axel Burghardt / Michael Bonk / Markus Fischer) behaalde voor het eerst dit seizoen de pole in de klasse A3, 0,3 seconden voor de Synchro Motorsport-Honda FK8-Civic Type-R (#676, Alyn James / Daniel Wheeler / Martin Byford). Het laatstgenoemde team voert momenteel de tussenstand van de klasse A3 aan, na de eerste klassezege van het jaar onlangs in Brno.
 
De Hankook 24H PORTIMAO starten morgen om 12.00 uur lokale tijd en gaan zonder onderbreking in de nacht door tot 12.00 uur lokale tijd op zondag. Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Lees ook: Hankook 24H Portimao: Pole voor Herbert Motorsport met Porsche 911 GT3 R​

24H Series PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 6 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Portimão.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons