van der Horst

Hankook 25 Hours VW Fun Cup minstens tot en met 2024 in Spa-Francorchamps!

Nathalie Maillet - Marc Van Dalen
Nathalie Maillet - Marc Van Dalen
Kronos Events, organisator en promotor van de VW Fun Cup, kondigt met veel trots aan dat de belangrijkste wedstrijd op zijn kalender, de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, nog minstens tot en met 2024 zal plaatsvinden op het Circuit de Spa-Francorchamps. Het vijfjarig contract werd op woensdag, in de aanloop naar de editie 2019, ondertekend door Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events, en Nathalie Maillet, CEO van het circuit.
Het avontuur tussen het mooiste circuit ter wereld en de Hankook 25 Hours VW Fun Cup duurt al meer dan twintig jaar, aangezien de eerste editie van de dubbele race rond de klok werd georganiseerd in 1998, alvorens over te gaan naar een concept van 25 uur een jaar later. Ondertussen zijn talloze hoogtepunten de revue gepasseerd, met recent nog de deelname van de familie Ickx in 2017 of het gastoptreden van de Porsche 919 Hybrid Evo vorig jaar. 2019 belooft een grand cru te worden, met meer dan 120 wagens aan de start – een nieuw record voor Kronos Events – en ruim vijftien deelnemers die op een podiumplaats jagen. Zoals altijd bulkt de deelnemerslijst van grote namen en snelle amateurrijders uit ons land en de rest van de wereld, een prachtige combinatie die de charme maakt van de langste race ter wereld.
 
In de opbouw naar de 22ste editie werd, op woensdagavond in de paddock van het circuit van Spa-Francorchamps en in het gezelschap van het volledige team van Kronos Events en het circuit, een nieuw vijfjarig contract ondertekend. Het is met andere woorden nu al zeker dat de 27ste uitgave van dit buitengewone evenement zal plaatsvinden tijdens het tweede weekend van juli 2024!  
 
“De VW Fun Cup bewijst dat autosport met de hele familie kan beleefd worden, dankzij een uniek concept en in een gemoedelijke en ontspannen sfeer”, reageert Nathalie Maillet, CEO van het Circuit de Spa-Francorchamps. “De 25 Hours is en blijft een van de belangrijkste afspraken op onze kalender en het is een evenement waar we veel van houden. We zijn dus in de wolken om nog eens minstens vijf jaar door te gaan met Kronos Events.”
 
“Eerst en vooral willen we het circuit van Spa-Francorchamps bedanken voor hun hulp bij de organisatie van de grootste wedstrijd van het seizoen van de VW Fun Cup powered by Hankook”, klinkt het bij een gelukkige Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “Het is telkens een plezier om terug te komen naar de Ardennen en we zijn dan ook in de wolken om hier tot en met 2024 te gast te kunnen zijn. En dan nu tijd voor de editie 2019!”

Persbericht Kronos EventsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 11 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons