van der Horst

Heel wat animaties tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup

Hankook 25 Hours VW Fun Cup
Hankook 25 Hours VW Fun Cup
De Hankook 25 Hours VW Fun Cup, het is meer dan alleen een wedstrijd. Het is ook een waar evenement met talloze animaties voor de volledige familie. Dit staat er op zaterdag 9 en zondag 10 juli op het menu op het Circuit de Spa-Francorchamps.
De Hankook 25 Hours VW Fun Cup vormt het hoogtepunt van het seizoen in de VW Fun Cup, maar daarnaast ook een groot feest met amusement voor iedereen. Op vrijdag 8 juli richten de liefhebbers zich op de competitie, de kwalificatiesessies en de eerste trainingen dus, maar vanaf zaterdag 9 juli zijn er voor families ontelbare manieren om zich te amuseren.
 
De start wordt gegeven om 16 uur en belooft een kleurrijk spektakel, met 120 wagens die de Raidillon zullen beklimmen. Neem plaats in de nieuwe tribune, die een prachtig uitzicht biedt, u zal er geen spijt van krijgen! Even daarvoor kunnen de toeschouwers de New Beetle-parade bewonderen, met een honderdtal kevers van de nieuwe generatie die de zeven kilometer van het circuit van Spa-Francorchamps in de omgekeerde richting zullen afleggen. Noteer gerust dat de wagens nadien worden tentoongesteld aan de voet van de Raidillon, in de zone die normaal dient als de Rallycross-piste.
 
De Hankook 25 Hours VW Fun Cup is een moment van gezellig samenzijn, zowel voor het publiek als voor de deelnemers. Van 13 tot 15 uur wordt de held van de affiche in de kijker gezet, met een handtekeningensessie aan de voet van de Endurance-toren. Of toch bijna… Om Michel Vaillant te vertegenwoordigen, worden de vijf rijders van de VW Fun Cup #1 van Team Vaillante en de scenarist van het beroemde stripverhaal, Denis Lapière, uitgenodigd. Ze zullen er de affiche handtekenen, maar ook het nieuwste album van Michel Vaillant, ‘Canonball’.
 
De pitlane zelf is niet toegankelijk voor toeschouwers, maar de liefhebbers van de techniek kunnen zich uitleven vanop het terras boven de endurance-garages, waar ze de mecaniciens aan het werk zullen, maar ook aan de bandenstand van Hankook, aan de binnenkant van de haarspeldbocht van La Source.
 
De animaties in Francorchamps
De animaties in Francorchamps
Voor de kleinsten of de iets ouderen, is er een opblaasbaar circuit in de paddock en een kleiner circuit met elektrische wagens. Racen op het circuit van Spa-Francorchamps kan eveneens, maar dan op de F1-simulator in de Fun Club of op een van de simulatoren van Exype bij de pitgarages van de Vintage-teams. Ook het schminkatelier zal opnieuw een groot succes worden! Al die activiteiten bevinden zich in het Dorp van de 25 Hours, tussen de Club van Kronos Events en de tankzone. Daar zullen de toeschouwers de wagens trouwens van erg dichtbij kunnen aanschouwen, in alle veiligheid achter de hekken, wanneer ze komen tanken.
 
Het Dorp van de 25 Hours bestaat verder ook uit een heuse kermis met diverse animaties, zoals een lunapark, een rodeo, eendjes vissen, een kruisboog voor twee personen, een springkasteel, trampolines en een grote waterbal!
 
Minder vermoeiend, maar wel idyllisch, is de kleine trein die u de paddock zal laten zien. En tot slot mag ook het traditionele vuurwerk niet vergeten worden. Net als tijdens de start van de wedstrijd wordt dat een kleurrijk spektakel, maar dan om de dag in stijl af te sluiten omstreeks 22.45 uur!

VW Fun Cup press  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons