van der Horst

Highlands: Liam Lawson opent sterk - valse start voor Amaury Cordeel

Liam Lawson - M2 Competition
Liam Lawson - M2 Competition
Dit weekend ging in Nieuw-Zeeland de Toyota Racing Series van start. Het kampioenschap is al langer gekend om jongeren klaar te stomen voor het aanstaande reguliere autosportseizoen. Het kampioenschap bestaat uit vijf manches verdeeld over evenveel weken. Net als vorig seizoen, is ook België vertegenwoordigd in het kampioenschap. Vorig jaar was het Esteban Muth die de Belgische eer hoog hield, nu is het de beurt aan de voormalige Spaanse F4-kampioen Amaury Cordeel. Ook het Belgische M2 Competition is er weer bij met wagens voor Liam Lawson, Yuki Tsunoda, Igor Fraga, Emilien Denner en Ido Cohen. Dit weekend stonden de eerste wedstrijden op het menu in Highlands Motorsport Park, maar het draaide toch anders uit dan verwacht voor de Waaslander.
  • Oeste Kart
Amaury Cordeel - Kiwi Motorsport
Amaury Cordeel - Kiwi Motorsport
Tijdens de laatste training kwam Cordeel zwaar in contact met zijn Puerto Ricaanse teamgenoot José Blanco. Beide heren konden gelukkig op eigen kracht uit de wagen stappen, maar de schade was vrij groot en het Kiwi Motorsport team moest heel de nacht werken om beide wagens klaar te krijgen. Zaterdagochtend kwam dan het bericht dat Cordeel dit weekend liet vallen, uit vrees dat hij een hersenschudding had opgelopen. Hierdoor zal hij pas vanaf Teretonga Park volgend weekend terug meedraaien met het peloton.

Toyota Racing Series @ Highlands Motorsport Park
Toyota Racing Series @ Highlands Motorsport Park
Dat peloton werd dit weekend gemend door regerend kampioen Liam Lawson. De Nieuw-Zeelander, die uitkomt voor het Belgische M2 Compétition, zette al de toon in de vrije trainingen door het ronderecord te verpulveren. Tijdens de eerste kwalificatiesessie en de race moest hij eerst nog Caio Collet voor zich dulden, maar na de race kreeg de Braziliaan een tijdstraf van vijf seconden, waardoor Lawson gepromoveerd werd tot winnaar. Op zondag zette hij de snelste tijd neer voor de laatste race, die hij eveneens won. In de tweede race, met de top zes omgedraaid op de startgrid, ging de overwinning naar Red Bull Junior Yuki Tsunoda.

Foto's: Toyota Racing SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 19 januari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons