van der Horst

Hockenheim: Kan Rosberg op eigen terrein terug aanknopen met de zege?

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Na de overwinning van Lewis Hamilton op eigen terrein in Silverstone staat komend weekend de thuisrace van zijn team Mercedes én van teamgenoot Nico Rosberg gepland. De Duitser wil ongetwijfeld voor eigen volk iets speciaals laten zien, zeker nadat hij tijdens de vorige Grote Prijs zijn voorsprong in het WK bijna helemaal zag verdwijnen na zijn eerste opgave van het seizoen 2014.
Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
Duitsland is een klassieker op de kalender; tijdens de gloriejaren van Michael Schumacher vonden er bij onze Oosterburen steevast twee wedstrijden per seizoen plaats, één in Hockenheim en één op de Nürburgring, waarbij één van beiden om technische redenen herdoopt werd in de Grote Prijs van Europa. Tegenwoordig wisselen beide omlopen mekaar af, dit seizoen trekt de karavaan richting Hockenheimring, een wedstrijd die de afgelopen twee edities, in 2010 en 2012, gewonnen werd door Fernando Alonso.

Felipe Massa - Williams FW36
Felipe Massa - Williams FW36
De omloop van Hockenheim is geen bandenvreter, Pirelli neemt dan ook hun zachtste banden mee, de supersofts en de softs. In de jaren negentig werden er nog immense topsnelheden gehaald op het circuit, dat toen beschikte over lange rechte stukken die gescheiden werden door chicanes. Op het einde van de ronde, in het Motodrom, moesten de rijders zich dan voor het oog van honderdduizend toeschouwers met hun "low downforce"-afstelling door het korte bochtige gedeelte wringen. Tegenwoordig is de omloop in Baden-Württemberg na de aanpassingen uit 2002 gedegradeerd tot een eerder saai circuit zonder lange rechte stukken. De DRS-zone bevindt zich daarom in de Parabolika, de snelste en langste bocht op het circuit. Het mooie voor de rijders die een inhaalpoging willen wagen is wel dat die bocht dan weer uitmondt in een krappe haarspeldbocht, een plek die komend weekend wel eens voor spektakel zou kunnen zorgen. 

Waar het circuit, na het verdwijnen van de lange rechte stukken, geen speciale low downforce configuratie vereist, blijft het evenwel een omloop met twee gezichten. Het tragere en smalle "stadion gedeelte" staat namelijk nog steeds in schril constrast met de nieuwere snelle bochtencombinaties. Toch kan het weer dit weekend wel eens de grootste verrassing brengen, want de Rijnvallei blijft een onvoorspelbaar gebied op meteorologisch vlak en laat de voorspelling voor dit weekend op dit ogenblik nu voor beide dagen net regen bevatten....

Zowel de kwalificaties op zaterdag als de race op zondag starten om 14u.

Foto's: Georges De Coster, Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons