van der Horst

Hockenheim: Mercedes blijft domineren, ook zonder FRIC

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Na veel discussies en onduidelijkheid gisteren over het wel of niet gebruik van het FRIC-systeem, dat we eerder deze week beschreven, was de beslissing vandaag unaniem: doordat teams die het niet (meer) gebruiken na de wedstrijd protest kunnen indienen tegen de renstallen die het wel nog gebruiken liet iedereen het systeem veiligheidshalve links liggen. Er werd in de paddock gefluisterd dat Mercedes hierdoor veel van zijn voordeel op de concurrentie zou verliezen, al was daar vandaag tijdens de eerste vrije trainingen weinig van te merken.
  • De Swert Opticiens
Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Zowel Nico Rosberg als Lewis Hamilton domineerden de beide sessies, Rosberg was vanochtend op eigen grond de snelste, zijn Engelse teamgenoot was primus in de namiddag. Het verschil tussen de beide Silberpfeile bedroeg slechts luttele honderdsten van een seconde, al moet gezegd dat de Red Bull van Ricciardo slechts één tiende moest toegeven op de besttijd van Hamilton in de namiddag.

Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Bij Mercedes geven beide piloten toe dat de wegligging veranderd is zonder FRIC en dat ze daarop de setup wat moesten wijzigen. Of ze echt in het nadeel zijn lieten ze nog in het midden, morgen en zeker zondag zullen daarover uitsluitsel moeten bieden. Vermelden we daarbij ook dat de asfalttemperatuur op de bloedhete Hockenheimring vandaag opliep tot zo'n kleine 60 graden, de hoogste temperatuur die de Pirelli's dit seizoen al moesten doorstaan.

Foto's: Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons