van der Horst

Hockenheim: Vandoorne pakt ook in de sprintrace een podiumplaats

Stefano Coletti - Racing Engineering
Stefano Coletti - Racing Engineering
Na een erg heet weekend tot dusver lag de Hockenheimring er op zondagmorgen nat bij, het regende evenwel vlak voor de start niet meer en de baan leek op te drogen. De ene helft van het startveld koos voor slicks, de andere helft voor regenbanden, zo ook Stoffel Vandoorne. In het begin leek dit nog de juiste keuze maar het waren uiteindelijk toch Stefano Coletti en Felipe Nasr die op slicks voorbij onze landgenoot gingen, die wel een erg sterke race reed en vooral tijdens de beginfase domineerde.
  • LTF
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne maakte bij het doven van de lichten meteen veel plaatsen goed omdat de wagens op de profielloze banden erg moeizaam van hun plek wegkwamen. Vanop zijn zevende startplaats kwam hij als vierde uit de eerste bocht, achter hem was er een aanrijding tussen Cecotto en Richelmi. Die laatste kreeg af te rekenen met een uitslaande brand aan de achterkant van zijn bolide, genoeg reden voor de wedstrijdleiding om net als tijdens de hoofdrace de safety car meteen in de eerste ronde de baan op te sturen.

Felipe Nasr - Carlin
Felipe Nasr - Carlin
Bij de herstart pakte Mitch Evans, de winnaar van gisteren, de leiding over van Berthon, die meteen ook een aanval van Sörensen diende af te slaan. Vandoorne profiteerde optimaal van de strijd tussen de beide kemphanen en ging hen allebei magistraal voorbij in de hairpin. Wanneer leider Evans vervolgens wijd ging in de eerste bocht was Vandoorne meteen bij de pinken om de leiding over te nemen. De Australiër zakte verder weg en Sörensen en Dillmann vervolledigden op dat moment de top drie. Vandoorne zette tijdens die beginfase de ene na de andere snelste ronde neer en vergrootte zo zijn voorsprong.

Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
De baan droogde naarmate de race vorderde goed op en net op het moment dat leiders Vandoorne en Sörensen de pit indoken voor slicks verscheen de safety car opnieuw op de baan, ditmaal om de wagen van Arthur Pic weg te takelen. Door de safety car en de pitstops van de concurrenten konden Coletti en Nasr, beide gestart op de medium compound, heel veel plaatsen en tijd goedmaken. Vandoorne kreeg bij de herstart niet meteen de gewenste temperatuur in zijn zachte banden en het was dan ook Coletti die de aanval inzette, niet veel later gevolgd door Nasr.

Vandoorne reed tijdens beide races van het GP2-weekend aan de leiding maar ondanks het uitblijven van een overwinning mocht onze landgenoot met twee podiumplaatsen toch van een geslaagd raceweekend spreken.

--- Uitslag GP2 Series Hockenheim 2014 ---

Foto's: Georges De Coster



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons