van der Horst

Hockenheim: Jenson Button met Honda richting DTM-finale

Jenson Button
Jenson Button
Zoals u al eerder bij ons kon lezen komen de DTM en de Super GT elkaar nog dit seizoen tegemoet. Eerst sturen de drie Japanse constructeurs een wagen richting Hockenheim ter gelegenheid van de DTM-finale aldaar alvorens zij een gezamenlijke race zullen rijden - de zogenaamde ‘SUPER GT x DTM Dream Race’ - op Fuji Speedway. Dit weekend maakten alle constructeurs hun piloten bekend die zij richting Duitsland sturen en bij Honda wordt het niemand anders dan... Jenson Button
  • Powercars
Jenson Button/Naoki Yamamoto - RAYBRIG Honda NSX-GT
Jenson Button/Naoki Yamamoto - RAYBRIG Honda NSX-GT
Jenson Button maakte zijn debuut vorig seizoen in het Japanse sprintkampioenschap en mocht zich eind vorig jaar tot kampioen kronen. Dit seizoen ziet het er niet naar uit dat hij zijn titel zal verlengen, maar gezien hij samen met Yuji Tachikawa de beste Honda-rijder in het klassement is, krijgt de Brit het vertrouwen van zijn Japanse werkgever om Honda te vertegenwoordigen tijdens de DTM-finale.

GT500 wagens Super GT
GT500 wagens Super GT
Terwijl Honda er voor opteert om maar één piloot te sturen, kiezen Lexus en Nissan voor twee piloten. Lexus zendt namelijk de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy en de Japanner Ryo Hirakawa, terwijl Nissan opteert voor het Italiaans-Japanse duo Ronny Quintarelli en Tsugio Matsuda.

Foto's: Racing International Photography - Super GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 8 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons