van der Horst

Hockenheim: Nummer zeven voor René Rast

René Rast - Audi
René Rast - Audi
René Rast reed vandaag tijdens de seizoensfinale in Hockenheim naar wat alweer zijn zevende zege van het seizoen was. De Audi Sport Team Rosberg-rijder wist de BMW van Marco Wittmann te verslaan, die slechts één rondje kon proeven van de leiding. Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) completeerde het podium, terwijl Jenson Button niet geheel onverwacht met een negende plaats de beste was van de Japanse gastrijders.
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
Rast nam vanop de pole positie meteen de leiding, terwijl Rockenfeller aan de Mercedes-tribune voorbij Wittmann naar de tweede plaats ging. De BMW-rijder zette de situatie echter in de twaalfde ronde alweer recht door opnieuw voorbij zijn landgenoot te gaan. Na het afwerken van de verplichte pitstop kwam de safety car de baan op zodat de Racing Bart Mampaey BMW van de onfortuinlijke Philipp Eng getakeld kon worden.

Jonathan Aberdein - WRT Team Audi Sport
Jonathan Aberdein - WRT Team Audi Sport
In de eerste ronde na de Indycar-style herstart lag het veld dicht bij elkaar en zagen we zowaar de beide WRT's met elkaar in aanraking komen. Pietro Fittipaldi werd uiteindelijk als schuldige van het incident aangeduid en de Braziliaan werd bedacht met een drive through-penalty. Vooraan pakte Wittmann kort voor het einde de leiding over van Rast, maar de Duitser kon zijn landgenoot een ronde later opnieuw passeren en de slagorde herstellen.

Joel Eriksson - BMW Team RBM
Joel Eriksson - BMW Team RBM
Joel Eriksson kon zijn Mechelse BMW nog nipt als tiende over de meet brengen, teamgenoot Sheldon van der Linde deed minder goed met een zestiende plaats. De Zuid-Afrikaan was iets te enthousiast bij een inhaalactie op Jamie Green (Audi Sport Team Rosberg) en kreeg daarvoor een drive through. Jonathan Aberdein kon ondermeer door een tik van teamgenoot Fittipaldi zijn sterke vierde startplaats niet omzetten in een goed resultaat. Hij finishte als veertiende, één plaats voor zijn WRT-teammaat.

--- UITSLAG DTM HOCKENHEIM (2) RACE 1 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons - Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons