van der Horst

Hockenheim: Philipp Eng zet RBM BMW op pole voor Race 2

Philipp Eng - BMW
Philipp Eng - BMW
Philipp Eng heeft zijn moeilijke start van het nieuwe DTM-seizoen van zich afgeschud met een dominante vertoning in de tweede kwalificatiesessie te Hockenheim. De Oostenrijker kampte op vrijdag en zaterdag nog met elektronicaproblemen, maar vanmorgen was hij een klasse apart door als enige onder de 1:29 te duiken met zijn Mechelse RBM BMW M4 Turbo. Eng was daarmee ruim vier tiende sneller dan Marco Wittmann, winnaar van gisteren. Achter de twee BMW's palmde Audi de tweede startrij in met Robin Frijns (+0.740s) en Nico Müller (+0.762s).
  • Circuit Zolder
De WRT Audi's van Jonathan Aberdein en Pietro Fittipaldi realiseerden de 12e en 13e chrono. R-Motorsport kwam er in de droge omstandigheden niet aan te pas, de Aston Martins lijnen op aan de staart van de grid en worden gescheiden door René Rast. De Audi-rijder reed hard over een curbstone en kende vervolgens een technisch defect.

--- UITSLAG KWALIFICATIE RACE 2 HOCKENHEIM (PDF) ---

Foto: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 5 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons