van der Horst

Hockenheim: Rast pakt achtste pole - Button verrast

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast heeft voor de achtste keer dit seizoen zijn Audi RS 5 op pole gezet. De nieuwe kampioen was in een verraderlijke sessie voor de voorlaatste DTM-race 0.127s sneller dan Marco Wittmann. Jenson Button zorgde voor een verrassing door met zijn Honda NSX Super GT bolide de zesde chrono op de tabellen te zetten.
Jenson Button - Honda NSX-GT
Jenson Button - Honda NSX-GT
Een laatste regenbui een halfuur voor de start van de sessie verhinderde het gebruik van slicks, al tekende zich duidelijk een droge lijn af tegen het einde van de 20 minuten durende kwalificatiesessie. Enkele rijders zoals Robin Frijns en Timo Glock lieten zich even verrassen, maar zonder veel erg. Rast bleek weer maar eens een klasse apart, al bleef het verschil met de BMW van Wittmann beperkt, afwachten of er straks ook in het droog strijd is tussen de twee Duitse merken. Jonathan Aberdein deed het wederom uitstekend voor WRT (P4) en deelt de tweede startrij met Mike Rockenfeller.

Ryo Hirakawa - Nissan R35 GTR
Ryo Hirakawa - Nissan R35 GTR
RBM-rijders Sheldon van der Linde en Joel Eriksson kwalificeerden zich respectievelijk als negende en tiende. Terwijl Button meteen een goede indruk maakte verging het de andere Super GT-rijders een pak minder. De Lexus LC500 van Ryo Hirakawa en de Nissan R35 GTR Tsugio Matsuda waren de hekkensluiter op ruim 3.5 seconde achterstand.

--- Uitslag DTM Hockenheim Kwalificatie Race 1 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons