van der Horst

Hockenheim: Rockenfeller is de snelste maar Müller start op pole

Rockenfeller - Müller
Rockenfeller - Müller
Tijdens een doorweekte kwalificatie vanochtend in Hockenheim was het Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) die de snelste tijd neerzette, voor merkgenoot Nico Müller (Audi Sport Team Abt Sportsline). De Phoenix-rijder kreeg gisteren echter al zijn derde waarschuwing van het seizoen en dit vertaalt zich vandaag in een gridstraf van vijf plaatsen. Zo goed als alle deelnemers werkten de sessie ononderbroken af met één setje regenbanden waardoor de tussenstand 20 minuten lang constant veranderde. Rockenfeller had uiteindelijk dertien duizendsten van een seconde bonus op Müller, die dus wel straks op pole mag vertrekken. De snelste BMW was dit keer Timo Glock op P3, wel op bijna een halve seconde.
Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
Achter Jamie Green (Audi Sport Team Rosberg) zette Joel Eriksson een sterke vijfde tijd neer in de Racing Bart Mampaey BMW, wat hem dus de vierde startplaats opleverde. Twee plaatsen daarachter zagen we teamgenoot Philipp Eng, die met zijn zevende tijd net voor kampioen René Rast zal starten. De Team Rosberg-rijder kon zijn suprematie dit seizoen in de regen niet bevestigen en start straks rond de klok van 13u30 dus pas vanop de vierde startrij.

Kelvin van der Linde - BMW Team RBM
Kelvin van der Linde - BMW Team RBM
Kelvin van der Linde kwam niet verder dan de vijftiende tijd in de derde Mechelse BMW, terwijl ook WRT Audi-rijder Jonathan Aberdein niet in zijn normale vorm was. Gisteren was de Zuid-Afrikaan nog goed voor de vierde tijd, vandaag moet hij het stellen met de dertiende startplaats. Teamgenoot Pietro Fittipaldi kon slechts een twintigste chrono realiseren, net achter de Honda NSX van Jenson Button. De Engelsman was daarmee niet de snelste van de Japanse gastwagens, Nick Cassidy was in de Lexus immers goed voor de zestiende tijd.

Foto's: Vincent Wouters & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 6 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons