van der Horst

Hockenheim: Vanthoor krijgt opmerkelijke sanctie

Vanthoor - Reinke - Götz
Vanthoor - Reinke - Götz
Eerder vandaag kon u al lezen over de spannende ontknoping van de ADAC GT Masters op de Hockenheimring, een finale waarin ook Dries Vanthoor (ongewild) een doorslaggevende rol heeft gespeeld. Onze landgenoot had zich als tweede gekwalificeerd naast de Mann Filter HTP Mercedes-AMG GT3 van titelkandidaat Maxi Götz en maakte in de eerste bocht contact met de Duitser, waardoor Götz en drie andere wagens uit de wedstrijd verdwenen (zie video/tweet 1). Götz stond op dat moment zelfs virtueel aan de leiding van het kampioenschap. Al tijdens de wedstrijd was duidelijk te zien hoe Vanthoor zich ging verontschuldigen bij Götz en het team (zie video/tweet 2), en inmiddels communiceerde onze landgenoot zijn excuses en uitleg over het incident. Opmerkelijk is ook de sanctie die de DMSB de Limburger achteraf oplegde (zie tweet 3).
Dries Vanthoor zal in 2019 namelijk een manche van het Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) moeten bijwonen met zijn racewagen en ter plaatse de reden van zijn aanwezigheid aan de karters moeten uitleggen. Dergelijke sanctie is hoogst ongebruikelijk in de autosport.

Dries Vanthoor & Maxi Götz
Dries Vanthoor & Maxi Götz
Dries Vanthoor: “Ik wil me eerst en vooral excuseren bij Maximilian Götz, zijn team HTP Motorsport en AMG-Mercedes. Ik vind de commentaren die ik lees en opvang wel erg jammer, want nooit en nergens was het mijn intentie om in te halen in de eerste bocht. Ik heb meteen bij de start een probleem met mijn rempedaal gehad en op het moment dat je dat gewaar wordt, is het eigenlijk al te laat. Ik heb nog geprobeerd erger te voorkomen door over de curbstones te gaan. Jammer genoeg, bracht dat geen soelaas. Ik ben niet de man die dit soort acties met opzet onderneemt en wil mij nogmaals bij alle betrokken partijen excuseren, daarbij ook Audi Sport en mijn team en teamgenoot. Sorry!”

Maxi Götz: "De Audi-rijder heeft zich verontschuldigd en ik besef dat hij het niet opzettelijk heeft gedaan. Maar het feit is dat hij ons alle kampioenschapskansen heeft ontnomen door de onnodige actie. Dit is buitengewoon bitter, want ik weet zeker dat we vandaag de snelheid hadden om de race en uiteindelijk het kampioenschap te winnen. "
 
Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in ADAC GT Masters op zondag 23 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons