van der Horst

Hockenheim: Wittmann zet BMW op pole - Aston Martin derde

Marco Wittmann - BMW
Marco Wittmann - BMW
In een regenachtig Hockenheim heeft Marco Wittmann (BMW Team RMG) de pole bemachtigd voor de eerste DTM-race in het nieuwe turbotijdperk. De tweevoudig kampioen duelleerde in de slotminuten met de Audi RS5 DTM van Mike Rockenfeller, die uiteindelijk +0.066s moest toegeven. Deze twee heren leken wel een klasse apart, enkel Paul Di Resta slaagde er nog in om een chrono te noteren binnen dezelfde seconde. Daarmee neemt de Aston Martin Vantage DTM meteen een vliegende start, met ook Jake Dennis op een knappe zesde positie.
  • Dreamdrive
Jonathan Aberdein - WRT Audi
Jonathan Aberdein - WRT Audi
Nieuwkomer Sheldon van der Linde was de beste vertegenwoordiger van BMW Team RBM op de zevende plaats, echter al op meer dan twee seconden. Na enkele veelbelovende flitsen in de vrije trainingen, viel WRT vandaag terug naar de staart van het veld met de vijftiende en zestiende plaats voor respectievelijk Pietro Fittipaldi en Jonathan Aberdein. Laatsgenoemde spinde in de laatste bocht en raakte even de muur, maar kon vervolgens de rest van de sessie afwerken.

--- UITSLAG KWALIFICATIES DTM RACE 1 HOCKENHEIM (PDF) ---

Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 4 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons