van der Horst

Hong Kong: Zege gaat naar Edoardo Mortara na tijdstraf voor Bird

Edoardo Mortara - Venturi
Edoardo Mortara - Venturi
Zoals we in ons raceverslag al vermelden, bleef de zege van Sam Bird in de Hong Kong e.Prix onder voorbehoud tot de marshalls het race-incident tussen de Brit en Andre Lotterer in de laatste ronde degelijk onderzocht hadden. Meer dan drie uren na de finish van de race viel het verdict, Sam Bird krijgt vijf seconden straftijd en valt terug naar plaats zes. De zege gaat zo naar Edoardo Mortara, wat tevens betekent dat Venturi zijn eerste eerste overwinning pakt.
Robin Frijns
Robin Frijns
Andre Lotterer (DS Techeetah) leek op weg naar een zekere zege tot Sam Bird (Envision Virgin Racing) hem achteraan aanreed, met een lekke band en een verbogen ophanging als voor de Duitser als gevolg. Lotterer zijn race was over en Bird kon zo de zege pakken, maar wel onder voorbehoud tot de koersdirectie het incident onderzocht had. Met de vijf seconden straftijd die de Brit werden opgelegd gaat de zege nu naar Edoardo Mortara (Venturi), terwijl Lucas di Grassi (Audi Sport Abt Schaeffler) en Robin Frijns (Envision Virgin Racing) opschuiven naar respectievelijk de plaatsen twee en drie. Daniel Abt (Audi Sport Abt Schaeffler) en Felipe Massa (Venturi) maken de top vijf vol.

Ondanks de straf behoudt Bird de leiding in de tussenstand, met één punt bonus op onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio. Een voordeel dat de Brit te danken heeft aan het klokken van de snelste ronde in de race.

Foto's: Venturi & FIA Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 10 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hong Kong.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons