van der Horst

Hongarije: Albon wint sprintrace

Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
Bij de hoge temperaturen die heersten in Hongarije was het van groot belang om spaarzaam om te gaan met de banden. In de tweede race voor de formule 2 kampioenschap was het Alexander Albon (DAMS) die zijn banden heel wist te houden en hij won voor Luca Ghiotto (Campos Racing) en Sergio Sette Camara (Carlin).
  • St. Paul
Lando Norris - Carlin
Lando Norris - Carlin
Artem Markelov (Russian Time) vertrok van op de pole maar de Russische piloot was zeer sletig met de banden en zakte steeds verder weg gedurende de race en werd uiteindelijk slechts dertiende. Luca Ghiotto leek eerst op weg naar de zege maar ook de Italiaan verloor steeds meer grip naargelang de race vorderde en moest Albon laten voorgaan. Lando Norris (Carlin) vocht zich op spectaculaire wijze een weg naar voren en eindigde juist naast het podium. Ook George Russell (ART GP) was de auteur van een mooie remonte, de Brit klom op van de laatste naar de achtste plaats en blijft leider in de puntenstand.

Nyck de Vries (Prema Racing) zaterdag nog winnaar van de hoofdrace finishte als zevende achter Roberto Mehri (MP Motorsport) en Nirei Fukuzumi (Arden).

Foto's: Racing International Photography
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons