van der Horst

Hongarije: Samenwerking tussen Sauber en Honda gaat niet door

Pascal Wehrlein - Sauber
Pascal Wehrlein - Sauber
De overeenkomst tussen Honda en Sauber – voor het leveren van krachtbronnen vanaf 2018 – gaat niet door. Dat werd door beide partijen vandaag meegedeeld. Tijdens het weekend van de Grote Prijs van Rusland werd het huwelijk tussen de Zwitsers en de Japanners aangekondigd, maar niet veel later werd het duidelijk dat een definitief contract nog niet was ondertekend en, nadat voormalig Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn werd opzijgezet, zag het er naar uit dat de deal niet zou doorgaan. De Japanse constructeur had bedenkingen over de manier waarop Kaltenborn de laan werd uitgestuurd en besloot nu om toch niet in zee te gaan met de renstal uit Hinwil.
Fernando Alonso - McLaren-Honda
Fernando Alonso - McLaren-Honda
“We hadden een goede relatie opgebouwd met Sauber en we keken er naar uit om samen aan het seizoen 2018 te beginnen”, aldus Honda Motorsport-baas Masashi Yamamoto. “Tijdens de gesprekken - na de managementwijzigingen bij Sauber - kwamen we overeen om het project af te blazen. We willen Sauber bedanken voor de samenwerking en we wensen hen het beste voor de toekomst.” Sauber moet nu op zoek gaan naar een nieuwe motorleverancier. Het is op dit moment nog onduidelijk of de renstal de overeenkomst met Ferrari zal verlengen of overstapt naar Mercedes of Renault.

Of Honda in de F1 blijft volgend jaar, is ook verre van duidelijk. McLaren is nog steeds partner, maar na meerdere problemen met de betrouwbaarheid van de krachtbron dit seizoen overweegt de Britse renstal een ander optie. Renault lijkt de enige overgebleven keuze nadat Mercedes en Ferrari eerder lieten weten geen interesse te hebben in het leveren van motoren aan hun rivaal.

Foto's: Racing International Photography
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons