van der Horst

HPD ARX-04b maakt eerste meters

ESM - HPD ARX-04b
ESM - HPD ARX-04b
De splinternieuwe HPD (Honda Performance Development) ARX-04b (b = LMP2-versie) heeft gisteren zijn eerste meters gemaakt in Florida. De eer was aan Extreme Speed Motorsports (ESM) om het eerste chassis aan een shakedown te onderwerpen. Het Amerikaanse team zal twee exemplaren van de opvolger van de ARX-03b inzetten in het FIA World Endurance Championship, aangevuld met een beperkt programma in de Tudor United Sportscar Championship, dat de vier voornaamste uithoudingsraces omvat (NAEC).
  • Hamofa Performance
HPD ARX-04b LMP2
HPD ARX-04b LMP2
De ARX-04b is na de Ligier JS P2 (Onroak) opnieuw een LMP2 coupé van de laatste generatie die realiteit wordt. Ook Strakka Racing (Dome) en het Russische SMP Racing werken elk aan een eigen coupé om volgend seizoen in te zetten in het FIA WEC, terwijl ook de laatste hand wordt gelegd aan de Oreca 05. Gibson Technology (voorheen Zytek) voorziet dan weer een upgrade vooraleer het design van een nieuwe coupé af te ronden. Er komt dus veel nieuw materiaal op de markt in 2015 ondanks het feit dat er een reglementswijziging zit aan te komen in 2017. Er wordt dan ook verwacht dat deze nieuwe lading prototypes kan worden aangepast aan de nieuwe eisen.
 
HPD ARX-04b LMP2
HPD ARX-04b LMP2
“Het is geweldig om eindelijk naar het circuit te trekken,” verklaarde rijder en teameigenaar Scott Sharp. “De coupé is op vele vlakken heel anders. Van buitenaf lijkt de voorruit klein en we dachten dat de zichtbaarheid wel eens beperkt zou kunnen zijn, maar het valt goed mee. De zitpositie is anders, meer achterover. We beginnen stilaan te voelen hoe de wagen presteert.”


f64134dfaaf458e23b523a180759465526b048d2.jpg
Het team laat de ARX-04b debuteren tijdens de 24 uren van Daytona, eind januari, waar de LMP2 het onder meer zal openemen tegen Corvette en Riley DP's, Ligier JS P2's en de Lola's van Mazda. De ESM line-ups zien er als volgt uit: Scott Sharp / Ryan Dalziel / David Heinemeier Hansson en Ed Brown / Johannes van Overbeek / Jon Fogarty.

Foto's: ESM



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 15 december 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons