van der Horst

Huldiging kampioenen 2017 en plannen 2018 (+ Video)

Uitreiking 2017 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Uitreiking 2017 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kreeg met Xavier Maassen dit jaar voor de eerste keer een kampioen die ook eerder al de titel in de serie had veroverd. In het prachtige decor van Kasteel de Hoogenweerth in het Nederlandse Maastricht kwamen de prominenten van het kampioenschap samen voor de kampioenenhuldiging en het ontvouwen van de plannen voor de zesde jaargang van de serie in 2018.
Jean-Marie Jorissen & Hans Van de Ven
Jean-Marie Jorissen & Hans Van de Ven
Het grote woord voor 2018 is continuïteit. De Porsche 911 GT3 Cup Type 991 is vanzelfsprekend nog steeds de referentie, maar in tegenstelling tot dit seizoen is vanaf volgend jaar de 4-liter variant nu ook toegelaten. Continuïteit is er door het eveneens toelaten van de eerste generatie en dat in dezelfde klasse. Beide wagens zullen dus de handschoen tegen elkaar opnemen. Toch is er ook een trendbreuk en een serieuze: de verantwoordelijke voor de relatie met de deelnemers Jean-Marie Jorissen neemt na decennia afscheid van de sport - hij wordt opgevolgd door niemand minder dan meester Pascal Nelissen Grade.

Paul Geeris - Jos Sneyers - Stefanie Caerts - Marc Goossens
Paul Geeris - Jos Sneyers - Stefanie Caerts - Marc Goossens
De kalender publiceerden we gisteren reeds in primeur op Autosport.be, maar belangrijk daarbij: de collega's uit de Franse Porsche Carrera Cup tekenen eveneens wederom present, wat op het gros van de weekends een bomvolle grid moet opleveren. Het is niet onwaarschijnlijk dat de organisatie met een luxeprobleem zal zitten qua aantal deelnemers, met een 25 wagens geschat uit de Benelux en eenzelfde aantal van bij onze Zuiderburen. Een video-impressie van dit seizoen treft u overigens lager op deze pagina aan.

Algemeen Podium 2017 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Algemeen Podium 2017 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Tot slot is er de bevestiging van de verderzetting van het Junior-programma, waarbij men verwacht dat alle Junior-deelnemers van dit jaar ook volgend jaar weer van de partij zullen zijn. Nieuw is dat er in de klasse B een verdere onderverdeling wordt gemaakt, met een speciale klasse voor Gentlemen-drivers. Niet onverwacht, gezien de dominantie van Junior-rijder Glenn Van Parijs dit jaar. De Belgium Racing-rijder won bij zijn debuutseizoen in de autosport meteen de Klasse B, nochtans gestoffeerd met een pak ervaren rijders. Last but not least: de Junior-kampioen werd eveneens gelauwerd: de 19-jarige Turk Ayhancan Güven. Zowel hij als Van Parijs waren echter niet present wegens kart-verplichtingen in Portugal. Zij spraken de aanwezigen echter toe via een videoboodschap opgenomen in Portugal.

Extra foto's van de feestelijkheden kan u in het daarvoor aangemaakte fotoalbum terugvinden.

De eindstanden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2017 in pdf-formaat.
 


Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 11 november 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons