van der Horst

Jean-Marie Jorissen neemt afscheid van de autosport

Jean-Marie Jorissen & Hans Van de Ven
Jean-Marie Jorissen & Hans Van de Ven
Verrassing van formaat op de prijsuitreiking van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2017 in het Nederlandse Maastricht: Jean-Marie Jorissen gaat met pensioen en legt zijn taak van relatie deelnemers neer. De sympathieke Limburger heeft besloten de fakkel door te geven aan de Leuvense advocaat Pascal Nelissen Grade, in het verleden zelf ook actief aan het stuur van onder meer Porsche 911.
  • Oeste Kart
Jean-Marie Jorissen - Severine Ulenaers - Hans Van de Ven
Jean-Marie Jorissen - Severine Ulenaers - Hans Van de Ven
"Ik ga niet te veel uitweiden", vertel Jean-Marie Jorissen. "Ik ben zelf in de autosport gestapt in 1973 en vervolgens ook deelgenomen aan de BBL Cup. De eerste stappen waren voorzichtig, met een auto waarmee ik naderhand nog naar huis reed (lacht) en die bovendien nog niet afbetaald was! In het tijdperk van de Carglass Cup ben ik om budgettaire redenen gestopt met rijden, maar toenmalig koersdirecteur Danny Dubois vroeg me als contactpersoon om de relatie met de deelnemers te onderhouden, iets waar ik graag op in ging. Ik heb die rol altijd zeer zeer graag gedaan, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan en ik voel dat mijn tijd van gaan gekomen is."

Hans Van de Ven
Hans Van de Ven
Ook de mede-eigenaar van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Hans Van de Ven was dankbaar voor de prestaties van Jorissen. "Ik stond vanavond misschien in de spotlights, maar wees er maar zeker van dat dat volledig te danken is aan het schitterende team dat achter het kampioenschap schuilgaat. Ik ben in 2003 begonnen, nadien heb ik mij over de organisatie van de Mini Challenge ontfermd, de DSMEC, 3 jaar Belcar en dan 7 jaar Porsche GT3 Cup Challenge Benelux - want het verhaal is al langer bezig dan de Cup verreden wordt natuurlijk. Door al die jaren loopt er één rode draad: Walter Stalmans en Jean-Marie Jorissen en ik ben hen dan ook heel erkentelijk voor die lange samenwerking."

Foto's: Ronald Janssens

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zaterdag 11 november 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons