van der Horst

Hungaroring: Tom Coronel terug van (even) weggeweest

Tom Coronel - ROAL Motorsport
Tom Coronel - ROAL Motorsport
We zagen een gedreven Tom coronel afgelopen weekend op de Hungaroring. De man was na zijn forfait voor de race op Paul Ricard duidelijk racehongerig en het was hem aan te zien dat hij er alles aan zou doen om de ROAL Motorsport-crew voor het hard labeur te belonen met een goed resultaat. Opdracht volbracht dus, want met een achtste stek in een wat eenzame eerste treffen en een felbevochten vierde plaats onder de neus van de toppers in race 2, keerde onze Noorderbuur met 16 punten huiswaarts.
  • LTF
136788756dfcab4b901b5986e62d5e768af8d24d.jpg
Een onverhoopt resultaat als men weet dat de in extremis herstelde ROAL Motorsport RML Chevrolet pas tijdens de test op vrijdag een shakedown onderging. "Ik wil ROAL Motorsport en RML dan ook bedanken voor hun enorme inzet", verklaarde Major Tom achteraf. "Hoewel de laatste onderdelen hier pas laat op donderdag aankwamen, zijn zij de hele nacht doorgegaan, waardoor ik op vrijdag al de shakedown kon doen. Daarin kwamen nog wat zaken naar voren die nu nog tijdig opgelost konden worden. Op zaterdag kon ik net als ieder ander aan het weekend beginnen. Ik had natuurlijk nog niet zo heel veel met deze auto gereden en iedere ronde die je rijdt, leer je weer nieuwe dingen. In de kwalificatie lukte ik de achtste chrono, als tweede Chevrolet-rijder achter mijn teamgenoot Tom Chilton.

8aed7b5148e225eb8b967e8206c1b7bcdab31f73.jpg
Bij de eerste start moest ik nog wat wennen aan de turbo en het vermogen en dat verklaart de wielspin in de eerste meters. Daarna verliep die eerste race eigenlijk vrij saai. Ik heb aanvankelijk een robbertje gevochten met mijn teamgenoot, maar naderhand moest die met schade aan de motorkap naar de pits voor herstelling. Met het rijden van hele constante ronden hield ik die achtste plaats probleemloos vast. De mannen vóór mij waren te ver weg en de lui achter mij kwamen niet dichterbij. Weinig strijd dus in deze race maar ik kon met een ongeschonden en in prima conditie verkerende auto aan race 2 beginnen. Klaar om te scoren dus want ik stond met een derde plaats op de tweede rij en mikte op een goede start.

c2d80404d5c7a74eca880bb5c9c8a00bb8e1f687.jpg
Tegen de raketstart van Tiago Monteiro kon ik evenwel niet op. Al snel reed het leiderstrio van mij weg, terwijl achter mij Yvan Muller en José Maria Lopez kwamen opzetten. Die wilde ik niets cadeau geven en heb gestreden voor wat ik waard was. Op de limiet en soms er een heel klein beetje over. Muller probeerde werkelijk alles. Hij keek rechts, links, zette zijn auto er naast, probeerde mij uit te remmen, maar het lukte me om hen voor te blijven. Continu kijken en anticiperen op wat ze zouden doen. Echt, ik heb superleuk gestreden en ben trots op het behaalde resultaat dat me in een klap zestien WK-punten opleverde.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 6 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons