Hungaroring: Eerst Mercedes daarna Ferrari

AF Corse - Ferrari 488 GT3
Ook het International GT Open kampioenschap is dit weekend van start gegaan met twee races op de Hungaroring. Op zaterdag was de zege voor de JP Motorsport Mercedes AMG GT3 terwijl in de zondagsrace de zegekrans naar de AF Corse Ferrari van Vincent Abril en Louis Prette ging.
JP Motorsport - Mercedes AMG GT3
In de eerste race haalde de JP Motorsport Mercedes AMG GT3 van Christian Klien en Patryk Krupinski het nipt voor de Teo Martin Motorsport McLaren 720S GT3 van Henrique Chaves et Miguel Ramos. De voorsprong van de Mercedes op de McLaren bedroeg slechts 0.781 seconde. De tweede Teo Martin Motorsport McLaren, bestuurd door Allam Khodair en Marcelo Hahn, legde beslag op de laatste podiumplaats.

In de eerste race moesten Vincent Abril en Louis Prette nog hun AF Corse Ferrari 488 GT3 aan de kant zetten met technische problemen, maar in de tweede race liet de Italiaanse bolide de tegenstand achter zich. De Ferrari had aan de meet 10 seconden voorsprong op de GetSpeed Performance Mercedes AMG GT3 van Fabian Schiller en “Max”. De TF Sport Aston Martin Vantage GT3 van Salih Yoluc en Charlie Eastwood legde beslag op de derde plaats.

Foto's:International GT Open

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 11 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.