van der Horst

Hungaroring: Euroformula presenteert Dallara 320

Dan Ticktum test de Dallara 320
Dan Ticktum test de Dallara 320
In het kader van het GT Open weekend op de Hungaroring gaat ook het Euroformula Open seizoen van start. Sinds 2012 maakte men er gebruik van de Dallara F312/F317 die in feite een Formule 3-bolide was, maar dit seizoen kiest men voor een volledig nieuwe wagen, de Dallara 320 - speciaal voor de serie ontworpen.
De nieuwe wagen vertoont nog gelijkenissen met de oude Formule 3 wagen, maar geeft meer downforce en voldoet aan de laatste veiligheidsreglementen. Zo is deze onder meer uitgerust met een halo, wat de wagens het uitzicht geeft van kleine Formule 1-bolides. Dan Ticktum diende als testrijder voor het op punt stellen van het nieuwe model en de Brit toonde zich enthousiast over het rijgedrag van de wagen. De Euroformula is daarnaast nog  één van de weinige formule raceseries waar de keuze van motorleverancier vrij is. HWA en Spies leveren momenteel motoren aan de zes teams die zich inschreven voor het seizoen 2020. Op de Hungaroring staan er 14 Dallara 320 op de grid.

Foto: Euroformula Open
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 5 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons