van der Horst

Hungaroring: GT Open dit weekend van start met 19 deelnemers

Mercedes het best vertegenwoordigd dit jaar in GT Open
Mercedes het best vertegenwoordigd dit jaar in GT Open
Meer en meer kampioenschappen worden op gang getrokken, zo ook de International GT Open die komende week haar eerste manche kent op de Hungaroring. Ook dit kampioenschap heeft te lijden onder de gevolgen van de coronacrisis en voor deze eerste manche telt de deelnemerslijst slechts 19 wagens.
  • Shopa
ARC Bratislava - Lamborghini Huracan GT3
ARC Bratislava - Lamborghini Huracan GT3
Wel is er verscheidenheid in het deelnemersveld, want niet minder dan zeven merken zijn er vertegenwoordigd (Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes en Porsche). Wat vooreerst opvalt is dat er slechts één Lamborghini Huracan GT3 present tekent en dat terwijl de Huracan vorig jaar de best vertegenwoordigde wagen was in de serie. Enkel ARC Bratislava vertrouwt op de Italiaanse wagen en die komt dan nog uit in de Am klasse. Mercedes is het best vertegenwoordigde merk met niet minder dan zeven wagens. McLaren volgt met vijf exemplaren van de 720 S GT3, het Britse merk kan wel rekenen op sterke teams met Teo Martin Motorsport (3 exemplaren) en Optimum Motorsport (2 exemplaren).

Lazarus Racing - Bentley Continental GT3
Lazarus Racing - Bentley Continental GT3
De grote nieuwigheid dit seizoen is de aanwezigheid van Bentley, Lazarus Racing zakt af naar Misano met twee exemplaren van de Continental GT3. TF Sport blijft de serie trouw en rekent ook dit jaar op de Aston Martin Vantage GT3 om vooraan mee te draaien. Het team schreef een bolide in voor Salih Yoluc en Charlie Eastwood. Verder tellen we nog twee Ferrari’s 488 voor AF Corse waarvan één exemplaar in de Pro klasse uitkomt en één Porsche 911 GT3-R.

Foto's: International GT Open
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op woensdag 5 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons