van der Horst

Hyundai heerst ook in TCR Europe, Potty (VW) niet voorbij Q1

Dusan Borkovic - Hyundai i30 N TCR
Dusan Borkovic - Hyundai i30 N TCR
Dusan Borkovic (Hyundai) heeft de eer om de eerste race in de geschiedenis van het TCR Europe-kampioenschap vanop pole positie te starten. De Serviër bevestigt zo de bloedvorm van de Zuid-Koreaanse constructeur in de verschillende TCR-competities. Maxime Potty (VW ComToYou Racing) kwam niet verder dan een veertiende tijd en werd op het circuit van Paul Ricard dus al uitgeschakeld in Q1.
Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
Het eerste seizoen van TCR Europe start dit weekend op het Franse circuit van Paul Ricard met een deelnemersveld van 26 wagens. De Benelux heeft naast onze landgenoot Maxime Potty (VW ComToYou Racing) en de Luxemburger Loris Lencetti (Hyundai Autodis Racing) nog een derde vertegenwoordiger, dankzij de deelname van onze noorderbuur Danny Kroes (Cupra PCR Sport), die vorig seizoen al een gastoptreden maakte in de TCR Benelux.

PCR Sport doet het trouwens voortreffelijk in Zuid-Frankrijk, aangezien Mikel Azcona met zijn Cupra beide vrije trainingen domineerde. In de kwalificatiesessie vanmorgen kwam de Spanjaard net tekort om de pole positie van Hyundai-rijder Dusan Borkovic (Target Competition) te voorkomen. Borkovic werkte het circuit van Le Castellet iets minder dan een halve seconde sneller af dan zijn eerste achtervolger.

Stefano Comini - Subaru WRX STI TCR
Stefano Comini - Subaru WRX STI TCR
Voor Maxime Potty verliep de eerste kwalificatiesessie van het seizoen niet helemaal zoals verhoopt. De jonge Luikenaar realiseerde veertiende chrono, op twee plekken en vier tienden van Q2. Wie verrassend genoeg ook niet konden doorstoten naar het beslissende kwalificatiegedeelte, waren Atilla Tassi (Honda KCMG - zeventiende) en Giovanni Altoè (Audi Pit Lane Competitizioni - twintigste). Stefano Comini eindigde troostenloos laatste in zijn Subaru, al is dat niet zozeer een verrassing.

Het TCR Europe-seizoen wordt vanmiddag afgetrapt met een eerste race om 14.40u, morgen is er om 15.50u nog een tweede confrontatie.

--- Uitslag Q1 TCR Europe Paul Ricard (PDF) ---
--- Uitslag Q2 TCR Europe Paul Ricard (PDF) ---

Foto's: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR Europe op zaterdag 5 mei 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons