van der Horst

Hyundai Motorsport bevestigt komst Hyundai i30 TCR

Hyundai New Generation i30
Hyundai New Generation i30
Hyundai Motorsport bevestigt vandaag dat het sinds september afgelopen jaar werkt aan een TCR-bolide op basis van de Hyundai i30 en daarmee de overstap wil maken naar de circuitracerij. De wagen zal op basis van de derde generatie van de kleine hatch ontwikkeld en vervolgens gebouwd worden door Hyundai Motorsport in diens hoofdkwartier in het Duitse Alzenau. De eerste tests zijn reeds voorzien in de lente, terwijl de leveringen aan klantenteams gepland staan voor het einde van het jaar.
  • Hamofa Performance
Hyundai Motorsport werd in 2012 opgericht en heeft naast het WRC-team ook een klantenafdeling welke tot nu toe de New Generation i20 R5 rallywagen ontwikkelde. Het is dat laatste departement dat zich zal richten op de ontwikkeling en bouw van de TCR i30's. Hyundai Motorsport-baas Principal Michel Nandan, "De start van ons eerste project dat specifiek op de circuitracerij is gericht is een zeer belangrijke stap voor Hyundai Motorsport. De TCR-reglementen toonden zich zeer succesvol en worden omarmd door een steeds groeiend aantal kampioenschappen verspreid over de ganse wereld."

Foto: HyundaiDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in TCR International Series op maandag 20 februari 2017.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons