van der Horst

Imola: Voorbeschouwing van Selleslagh Racing Team

Selleslagh Racing Team… het is in de Belgische en Europese GT-racerij nog steeds een sterke naam. Einde 2017 besloot het team van vader Patrick en zijn zoon Niels Selleslagh om de richting van de GT4 in te slaan, een keuze die de goede bleek. Het team behaalde onder meer titels in de GT4 Sprint Cup Europe, de GT4 Belgium Cup en de GT4-klasse in het Belcar Endurance Championship en won ook al de GT4-klasse tijdens de 24 Hours of Zolder. Ook in dit erg vreemde seizoen 2020 haalt SRT de GT4-bolides weer van stal en het team start dit weekend in Imola met één wagen in het sterke Europese GT4-kampioenschap.
Hoewel het team tijdens een trackday recent nog eens de Corvette C6.R van stal haalde, de wagen waarmee het Belgische team SRT internationale bekendheid verwierf, is 2020 al het derde seizoen van de Mercedes-AMG GT4. Dit seizoen is de eerste opdracht de GT4 European Series. 

Patrick Selleslagh (stichter SRT): “Het seizoen start veel later dan voorzien en we weten allemaal waarom. Dat heeft echter niet voor veel rust gezorgd. De omstandigheden waarin we vandaag werken, de teams, maar ook de organisatoren, de rijders, de partners, de pers… zijn uiterst moeilijk en ik ben blij dat SRO toch een twintigtal deelnemers van hoog niveau verzameld heeft voor de eerste races van de GT European Series, dit weekend, in Imola. Wij zullen van start gaan met één wagen, uiteraard een Mercedes-AMG GT4, voor het duo Kay van Berlo en Wim Spinoy, die voorheen al bij ons reden. Het team start in Pro-Am. Kay vervangt voor dit weekend Kenneth, die weerhouden is. Met hen hebben we niet enkel snelle pro-rijders, maar ook een ervaren gidsen, voor onze ‘Am’, die aan zijn derde seizoen begint en mee de sleutel tot het succes is. Samen met zijn teamgenoten zou Wim Spinoy in staat moeten zijn om vooraan mee te draaien. Iedereen weet dat wij met SRT graag vooraan meestrijden voor de knikkers!” 

Na de races in Imola blijft het team in Italië, voor de volgende wedstrijd van de GT4 European Series, in Misano over goed twee weken. Daar verschijnt Kenneth Heyer – met Wim Spinoy - uiteraard aan de start en ook de tweede wagen van het team, voor het vaste duo Johan Vannerum en Jean-Luc Behets, zal er racen. De winnaars van de GT4-klasse in de 24 Uur van Zolder hebben voorlopig enkel Misano op de kalender staan, maar het is niet uitgesloten dat ze meer wedstrijden zullen rijden.  Het Belgische duo komt uit in de AM-klasse. 

Echter naast de GT4 European Series bekijkt het team ook de mogelijkheid om deel te nemen aan één of meerdere races van de DTM Trophy, een nagelnieuw kampioenschap van de DTM-organisator ITR. Het kampioenschap staat open voor GT4-wagens en wordt uiteraard in het voorprogramma van de legendarische DTM verreden. 

Patrick Selleslagh: “De serie is zeker een mooi gelegenheid, met bovendien een start van het seizoen in Spa, tijdens het weekend van 1-2 augustus. We kunnen, indien we een akkoord vinden met rijders, ook daar van start gaan. Ook andere GT4-competities zijn een mogelijkheid, zowel in het binnen- als in het buitenland. Maar nu eerst de focus op Imola en de start van de GT4 European Series. En voor alle fans, blijf gezond en volg ons live via de uitzendingen van de races!”

Persbericht Selleslagh Racing TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op dinsdag 21 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons