van der Horst

Imola: 46 GT3’s verwacht voor start van het seizoen

GT World Challenge Europe Powered by AWS Imola
GT World Challenge Europe Powered by AWS Imola
De GT World Challenge Europe Powered by AWS 2020 Endurance Cup gaat dit weekend van start in Imola. Niettegenstaande de coronacrisis kan SRO weer rekenen op een vol startveld, niet minder dan 46 wagens prijken op de voorlopige deelnemerslijst.
  • St. Paul
Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
De best vertegenwoordigde constructeurs zijn zoals gebruikelijk Mercedes, Lamborghini en Audi die respectievelijk negen, acht en zeven wagens aan de start brengen. Maar ook Ferrari, Porsche, Bentley, Aston Martin en McLaren tekenen present in het impressionante startveld. Van Belgische zijde is er natuurlijk Team WRT dat drie Audi R8 LMS aan de start brengt, maar waar de inbreng van Belgische rijders beperkt blijft tot Dries vanthoor en Charles Weerts die het stuur delen van de Audi #32 met Christopher Mies.

Ook Maxime Soulet tekent weer present op een Bentley Continental, nu ingezet onder de vlag van K-Pax Racing. Frédéric Vervisch blijft bij Audi, maar verhuist naar Attempto Racing. Daar krijgt hij Mattia Drudi en zijn Phoenix-teamgenoot van vorig jaar, Kim-Luis Schramm, naast zich. Ook Louis Machiels is weer trouw op post en opnieuw achter het stuur van een Ferrari 488 van AF Corse. Verder zien we ook Adrien de Leener bij Dinamic Motorsport (Porsche 911 GT3-R) en Baptiste Moulin bij Orange 1 FFF Racing Team (Lamborghini Huracan GT3 Evo).

Foto's: GT World Challenge Europe Powered by AWS & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op woensdag 22 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons