van der Horst

Imola: WRT bezorgt Audi de zege - Vanthoor vierde

WRT Audi R8 LMS GT3
WRT Audi R8 LMS GT3
Matthieu Vaxivière, Kelvin van der Linde en Mirko Bortolotti pakten vandaag in Imola de zege tijdens de seizoensopener van de GT World Challenge Europe Endurance. Van der Linde legde de basis voor de overwinning van de WRT Audi #31 door in de middelste stint van de vijfde plaats naar de leiding te gaan en een gat te slaan van liefst 25 seconden. Een late safety car zorgde ervoor dat de concurrentie weer kon aansluiten, maar Bortolotti kon Matthieu Jaminet (GPX Porsche #12) en Felipe Fraga (AKKA ASP Mercedes #88) afhouden.
  • Heinz Performance
Na de laatste herstart stonden er nog twaalf minuten op de klok maar Dries Vanthoor geraakte de Mercedes van Fraga niet voorbij op een circuit waar het erg moeilijk inhalen is. Hij greep dus in de tweede WRT Audi #32 die hij deelt met Charles Weerts en Christopher Mies net naast het podium. Adrien de Leener pakte wel een podium, in de Silver-klasse, samen met Andrea Rizzoli en Mikkel Pedersen (Dinamic Porsche #56). Zij werden 17e algemeen. Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) was goed voor de 26e plaats algemeen en de vijfde stek in Pro Am. Bernard Delhez was al voor de start zo goed als zeker van de zege in de Am-klasse, vermits de Bentley #108 van CMR daarin de enige inschrijving was.

Frédéric Vervisch was gisteren nog de allersnelste tijdens de kwalificaties maar de Harelbekenaar kende geen goede namiddag. Bij de start nam hij de leiding en bouwde meteen een mooie voorsprong op, mede doordat de Ferrari #51 van James Calado het veld leek op te houden. Tijdens het eerste uur werd de wedstrijd echter drie keer geneutraliseerd, met een maximum rijtijd van 65 minuten kon de laatste full course yellow op geen beter moment vallen. Zowat het hele veld dook dan ook met nog twee uur en negen minuten op de klok de pits in, ook leider Vervisch. In de erg krappe pitlane van Imola stond echter één van de GPX Porsche's slecht opgesteld en onze landgenoot kende daardoor geen goede pitstop. De Attempto Racing Audi #66 verloor zo de leiding en veel tijd. Met nog een half uur op de klok moest zelfs de handdoek worden geworpen als gevolg van een technisch euvel.

Maxime Soulet vierde vandaag zijn verjaardag maar een reden tot feesten had hij niet. Rodrigo Baptista moest al na luttele minuten met de K-Pax Racing Bentley Continental #3 de pits opzoeken. Jules Gounon bracht de Britse bolide uiteindelijk wel aan de finish, zij het op de 30e plaats. Baptiste Moulin (FFF Racing Lamborghini #555) maakte dit weekend zijn debuut in het kampioenschap, hij eindigde op een verdienstelijke 21e stek en als vijfde in de Silver-klasse.

Foto: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 26 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons