van der Horst

Long Beach: Laurens Vanthoor pakt dominante zege!

Earl Bamber - Laurens Vanthoor
Earl Bamber - Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor heeft, samen met zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot Earl Bamber de GTLM-klasse van de IMSA-manche in Long Beach gewonnen. Aan boord van hun Porsche 911 RSR #912 streed het duo de ganse race over 100 minuten mee vooraan, waarbij Bamber op drie kwartier van het zwart-witgeblokt voorbij toenmalig leider, Dirk Müller in de Ford GT #66, ging. De Ford, die Müller deelt met Sébastien Bourdais, zou in de slotfase vertragen, waarna de twee laatste podiumplaatsen in Californië naar de Corvette C7.R gingen, met het #3 van Jan Magnussen en Antonio Garcia voor het exemplaar #4 van Oliver Gavin en Tommy Milner.
  • LTF
De algemene zege in deze kortste race van het IMSA-seizoen ging naar de Cadillac DPi-V.R. van de Portugese tandem João Barbosa en Filipe Albuquerque, nadat de wagen iets eerder was binnengekomen bij de laatste reeks pitstops en geen achterbanden wisselde. Het duo hield in de slotfase een jagende Acura ARX-05 DPi #7 (Ricky Taylor/Helio Castroneves) af, voor de #6 zusterwagen van Juan Pablo Montoya en Dane Cameron. Inhalen is zeer moeilijk in Long Beach, zo bleek dus nog maar eens. Voor Barbosa en Albuquerque was het de eerste zege sinds vorig jaar, toen ze eveneens in Long Beach met de grootste beker huiswaarts mochten keren.

In de tussenstand leiden Felipe Nasr en Pipo Derani met 92 punten, twee eenheden meer dan Helio Castroneves en Ricky Taylor. Cadillac leidt bij de teams (105) voor Acura (96) en Nissan (88). Laurens Vanthoor en Earl Bamber voeren de GTD-rangschikking aan met 91 punten - vier meer dan teamgenoten Nick Tandy en Patrick Pilet. Porsche heeft ook de kop bij de teams dankzij een puntensaldo van 100 eenheden, 9 meer dan BMW.

De volgende race is in Mid Ohio, in het eerste weekend van mei, waar naast DPi en GTLM ook GTD en LMP2 wederom in actie komen.

--- Uitslag IMSA Long Beach 2019 (pdf) ---

Foto: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 15 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Long Beach.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons